İlçeler Haber Girişi : 22 Mayıs 2014 13:02

Yakutiye lokantaları denetliyor

Yakutiye lokantaları denetliyor
Erzurum'da Yakutiye Belediyesine bağlı zabıta ekipleri kentte bulunan lokantaları denetledi.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe sınırlarında hizmet veren 60 lokantayı hijyen ve ruhsat yönünden denetledi.

Belediye Başkanı Ali Korkut'un direktifleri doğrultusunda düzenli denetimlerini sürdüren Zabıta ekipleri ruhsat yönünden eksiği bulunan 35 lokantaya eksiklerin tamamlanması için 15 günlük süre verdi. Zabıta yetkilileri ruhsatlarını tamamlayamayan işyerlerinin sürekli olarak kapatılacağını belirttiler.

Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içerisinde yer alan 60 lokantayı denetledi. İşyerlerinin temizlik ve ruhsat yönünden denetlendiğini belirten Zabıta yetkilileri, eksikleri olan, hijyen kuralları açısından sorunlu görülen yerlerin uyarıldığını belirterek "35 lokanta hizmeti veren işyerinde ruhsat olarak eksiklik tespit edildi. Müracaat etmiş olanlar ve müracaatı olmayan yerlere 15 günlük süre verdik. Bu süre içerisinde ruhsatlarını tamamlamayan işyerlerini sürekli olarak kapatacağız" dediler.

Denetlenen lokantalar arasında tavuk dönerci, cağ kebapçı, lahmacun pide salonları bulunuyor. Denetim gören 60 lokantanın 35 tanesinin ruhsat yönünden eksik olduğunu, diğer kusurlar ve aksaklıklar içinde ceza uygulaması yapıldığını belirten yetkililer "Lokantalar hijyen koşulları, ruhsat ve işyerinin uygunluğu açısından yakın takibimizde olacak. Kurallara uymayan işyerleri sürekli olarak kapatılacaktır. 15 gün sonra yeniden denetim yapılacak, ruhsatını tamamlamayanlar kapatılacaktır. Hijyen şartları bakımından uygun olmayan yerlere ise para cezası uygulaması yapıldı. Ceza uygulaması Encümen tarafından belirlenmektedir " diye konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.