Bölge Haber Girişi : 17 Ağustos 2010 14:09

Yakutiye'de aksaklıklar geçici!..

Yakutiye'de aksaklıklar geçici!..
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, geçmişte belediyenin en büyük sıkıntısını personel fazlalığının oluşturduğunu belirterek"813 personel ile göreve başladım. Hükümetimizin çıkardığı yasala

Frzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, geçmişte belediyenin en büyük sıkıntısını personel fazlalığının oluşturduğunu belirterek “813 personel ile göreve başladım. Hükümetimizin çıkardığı yasalar ve Başbakanımızın genelgesi sonucu fazla personelimizi kamu kuruluşlarına dağıttık. İşçilerin gitmesi nedeniyle hizmet alımı yapmaya başladık. İstememekte bazı aksaklıklarla, hoş olmayan durumlarla karşılaşıyoruz. Halkımızdan biraz sabır istiyorum” dedi.

Yakutiye Belediyesi, personel yükünden sonunda kurtulurken hizmet götürdüğü bazı alanlarda da aksaklıklarla karşılaşıyor. 530 personelini DSİ, Karayolları, Milli Eğitim, Tarım, Sağlık, Bayındırlık, Gençlik Spor İl Müdürlüklerine, Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğüne gönderen Belediye’de tek sıkıntı geçiş sürecinde yaşanan sıkıntılar. Bunun için halktan ve kamuoyundan sabır isteyen Ali Korkut, “Özellikle temizlik konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bunlar istenmeyen şeyler elbette. Ancak halkımızdan biraz sabır istiyorum. Personelimi gönderirken hizmet alımına da başladık. Dolayısıyla bir geçiş dönemi söz konusu. Bu süreç oturana kadar sıkıntılarımız olacaktır. Ancak her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Halkımızın ve kamuoyumuzun da bu konuda sabrını istiyorum” şeklinde konuştu.

PERSONEL YENİ KURUMLARINDA

Yakutiye Belediyesinin ciddi sorunu olan personel fazlalığı sorunu sonunda aşıldı. 530 fazla personel DSİ, Karayolları, Milli Eğitim, Tarım, Sağlık, Bayındırlık, Gençlik Spor İl Müdürlüklerine, Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğüne dağıtıldı. Personel yeni kurumlarında işbaşı yaptı. Sürecin çetin geçtiğini belirten Ali Korkut “813 personel ile göreve başladım. Yoğun çabalarımız sonucunda bazı personellerimizi emekli yaptık. Ancak nüfus yapısı itibariyle Türkiye’nin en fazla personele sahip belediyesi olmaya devam ettik. Hükümetimizin çıkardığı yasa ve ardından Başbakanımızın genelgesiyle sorunumuz çözüldü. Bu süreçte bizden yardımlarını esirgemeyen Sağlık Bakanımız ve millet vekillerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Halkımız buna inansın, artık hizmet daha çok ve yaygın olarak ayaklarına gidecektir. Sancılı bir süreci bitirmek üzereyiz. Yeni kurumlarına giden personelimize de yeni yerlerinde mutluluk ve başarı diliyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.