İlçeler Haber Girişi : 20 Mart 2013 14:19

Yakutiye'de kentsel dönüşüm projesi

Yakutiye'de kentsel dönüşüm projesi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulandığı Habipefendi ve Mehdiefendi mahallelerinde, mahkeme süreci tamamlanan binaların yıkımında açıklamalarda bulundu.
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulandığı Habipefendi ve Mehdiefendi mahallelerinde, mahkeme süreci tamamlanan binaların yıkımında açıklamalarda bulundu. "Kentsel Dönüşümle şehirleşmeyi sağlıyoruz" diyen Korkut, "1600 konut yıktık, bu yaz 800 binanın daha yıkımını yapacağız. Kamulaştırmalar için 80 milyon lira harcadık. 60 milyon liralık bir kaynağı yine yıkım için hazırlıyoruz" dedi.

Ali Korkut, 400 dönüm alanda kentsel dönüşüm uygulandığını belirterek, Erzurum'un eski yerleşim alanları olan Hasanibasri, Gürselevler, Habipefendi, Mehdiefendi, Hacıcuma, Taş Mescit ve Narmanlı mahallelerinin yıkıldığını söyledi. Yakutiye Belediye Başkanı ALi Korkut, kamulaştırmalar için bugüne kadar 80 milyon harcandığını hatırlatarak "400 dönüm büyüklüğünde bir alanda kentsel dönüşüm hızla sürüyor. 80 milyon para, Erzurum piyasasında dolaşıyor. Bugüne kadar bin 600 binanın kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirdik. 2013 çalışma sezonunda 800 konutun daha yıkımını gerçekleştireceğiz. Böylece basit yapılmış, küçük bir sarsıntıya mukavemet gösteremeyen ve insan sağlığını tehdit eden 2 bin 400 binayı yıkmış olacağız. Kentsel Dönüşüm, tamamen belediye bütçesiyle yürütülüyor. Dolayısıyla bu alanlarda yapılaşmadan gelen kaynakları da yeniden kamulaştırmalara yönlendireceğiz. Erzurum ekonomisine de uzun soluklu sıcak para kaynağı sağlamış oluyoruz böylece" şeklinde konuştu.

MODERN BİNADA OTURMAK HERKESİN HAKKI

Ali Korkut, 2.5 yıllık bir sürede Üç Kümbetler çevresi, Hasanibasri, Habipefendi, Mehdiefendi, Gürselevler, Hacıcuma, Taş Mescit ve Narmanlı mahallelerinde 1600 konut yıktıklarını yineleyerek "Yıktığımız binalar basit yapılar. Çoğunluğu taş ve çamurdan yapılmış, derme çatma yerler. Deprem ve yağışlarla olası faciaları önlerken, bir yandan da buralarda oturan insanlara modern, konforlu binalarda oturma fırsatı sunuyoruz. Yaptığımız iş bu, şehirleşmeyi hızlandırıyoruz, insanlara yaşanılabilir bir çevre hazırlıyoruz. Bu çağda, herkesin, her insanın moder, konforlu binada oturma hakkı var. Özellikle hanımlar bizden kentsel dönüşüm talebinde bulunuyorlar. Metruk denecek yapılarda oturmaktan, oraların içerisinde ömür çürütmekten bıkmışlar" dedi.

KORKUT, "BİNA ALTINDA OTOPARK OLMAZ!"

Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Habipefendi ve Mehdiefendi mahallesinde 51 dönüm alanda 700, Hasanibasri türbesi üstünde 22 dönüm alanda 250, Hacıcuma, Taş Mescit ve Narmanlı mahallelerinin olduğu alanda 1200 civarında konut yapımının planlandığını belirtti.

Korkut bu yapılaşmalarda Erzurum'da bir ilkin deneneceğini ifade ederek, "Bu yaz ihale süreciyle yapım aşaması başlanacak konutlar için bir ilki gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi bugüne kadar apartman altına otopark yapımı söz konusuydu. Bu çok doğru bir şey değil, bina altında otopark olmaz. Bir deprem anında otoparkta yakalanan insanları düşünün. Hangi canı kurtarabileceksiniz. Biz binaların altında otopark yapmayacağız. Ne yapacağız; apartman çevresinde oluşturulacak yeşil alanların altlarında otoparklar yapacağız. Yeşil alanın altı otopark olacak, binayla da bağlantısı bulunacak. Bunun Erzurum'a çok yakışacağını düşünüyorum" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SULTAN 01 Ocak 1970 02:00

    ya Ali bey önce Erzurum`u kente çevirin sonra kentsel dönüşüm uygulayın. yollar köstebek yuvası oldu. etraf çamurdan geçilmiyor. Köyden şehire geçiş yapın sonra kentsel dönüşüm yaparsınız....