Bölge Haber Girişi : 21 Nisan 2010 00:07

Yakutiye'de Kutlu Doğum pilavı!..

Yakutiye'de  Kutlu Doğum pilavı!..
Erzurum'da 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında Yakutiye İlçe Müftülüğü'nce Mevlit okutularak, öğle namazı bitiminde etli pilav ikramın da bulunuldu
Erzurum Ajans-Erzurum’da “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Yakutiye İlçe Müftülüğü’nce Mevlit okutularak, Öğle namazı bitiminde etli pilav ikramın da bulunuldu.
Lalapaşa Camisinde düzenlenen etkinlikte ilk olarak Öğle namazı öncesinde mevlit okutuldu. Namaz bitimin de ise cami avlusunda kurulan çadır önünde vatandaşlara etli pilav ikramın da bulunuldu.

Yakutiye İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili olarak bilgi verdi. İlhan, “Bundan 30 yıl öncesine kadar Sevgili Peygamberimizin doğum yılı Hicri takvime göre; Rabiülevvel ayının 12. gecesi Mevlit Kandili olarak sadece camilerimizde Mevlit Kandili adı altında çeşitli programlarla kutlanırdı. 1989 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımız, Peygamber Efendimizi anlamak ve anlatmak için bir gecenin yeterli olmadığına kanat getirdi.
Miladi takvime göre, Sevgili Peygamberimizin doğum tarihi 20 Nisan’a tekabül ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız da, bu tarihi baz alarak her yıl 14 ile 20 Nisan tarihleri arasını ‘Kutlu Doğum Haftası’ ilan etmiştir. Bu sayede etkinliklerin sadece camilerle sınırlı değil, aynı zamanda çeşitli mekanlar da halkın oldukça yoğun katılımları arasında gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Paneller ve konferanslar, işte bu etkinlikler serisi içerisinde bulunuyor.” diye konuştu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.