Yalakalığın menzili yok

"Marifet Iltifata tabidir" sözünün doğruluğuna inanırım.
Şark toplumlarında İLTİFAT yağcılk, omoluk, dalkavukluk olarak değerlendirilir.
Yağcılıkla İltifatın aralarındaki denge tam anlaşılmadığı için Iltifatı yaltaklık gibi görme,yağcılığı iltifat gibi algılama yüzünden bir türlü doğru yerlerde kullanılmamıştır.

Bazen de bilerek kantarın topuzunu kaçıranlar var ki evlere şenlik.Koku alma duygusu körelmiş olanlar bile bu yapılanlar karşısında vıcık vıcık yağ kokusunu alır.

Ortalama 70 gündür seçilmiş olan henüz elle tutulur,gözle görülür hiç bir
içraatı olmayan Belediye Başkanınına Üstün hizmetlerinden dolayı Gazetelerde tam sayfa teşekkür ilanları vermek anlaşılır gibi değil.

Üstüne üstlük birde başarılarından(!) dolayı Şilt vermeyi iyi niyetle,masumane duygularla yorumlamak akla,izana aykırı değil mi?

Adam seçildiği günden itibaren yaklaşık 2,5 ayda kaç gün Erzurum'da kaldı kaç gün evinde Istanbulda kaldı bilen var mı açıklasın.

Başkan kendisine yapılan bu muamele karşısında şaşırmasın da ne yapsın, Pof poflama yarışı kuyruğuna giren beyler; şark usüllerine pek yabancı olan Başkanı allak-bullak etmeyin rahat bırakın adamı.

Bir iş yapsın siz on şey yapmış gibi alkışlayın anlamaya çalışırız.
Bu güne kadar kandil kutlamaları bahanesiyle Başkan'ın Bilbortlarda ki eli havada selamlayan resminden başka bir icraatını görmedik.

Bıraksanız Inanıyorum ki bu cicim ayları geçince hele ne işler yapacak,Erzurum'u çağdaş medeni şehirler arsında ki yerine kavuşturacak.Tıpkı daha önçe Başkanlık yaptığı Samandıra da ,Kartalda yaptığı gibi.

Bir de çok yoruluyor. Her akşam Erzurum hava alanına git Uçağa bin Istanbula git oradan arabayla eve git sabah erken kalk tekrar arabaya bin Hava alanına gel uçağa bin Erzurum'a gel ,arabaya bin belediyeye gel Allah yardımcısı olsun çekilir bir yük değil Memleket sevgisi olmasa kimse katlanmaz böylesi eziyete.

Uçakta raslayanların yalancısıyım yorgunluktan koltukta hep uyuyormuş.

Sekmen; Baş yağcılara, Baş altı yağcılara Büyük orta, deste, Filiz bütün boylardaki yağ üstatlarına lazım ama unutmayın Erzurum'a da lazım biraz fırsat verin,rahat bırakın nasıl olsa bir yolunu bulur siz işinizi aşırırsınız.

Bu maharet sizde oldukça boşta kalmazsınız korkmayın vesselam.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dost 01 Ocak 1970 02:00

    doğrudur üniversite mensubu bir öğretim üyesi iki aydır bir randevu alamamış..... Ya Erzurum`da yok yada yerinde......