Yandaşlıktan yalakalığa

Yandaşlık enterasan bir illet, aklı başında olduğunu sandığın adamın söylediklerine şahit olunca hayretler arasında kalmamak mümkün değil.

İktidar partisine rakip olan  partileri ŞER CEPHESI olarak niteleyecek kadar şuursuzca sallayan birinin akıl sağlından şüphe etmez misiniz?

Meşru seçimlere giren, siyasi yarış içerisinde olan, legal siyasi partileri şer cephesi olarak suçlamak nasıl bir kafanın ürünüdür? Anlayan lütfen izah etsin.

Hazretin var oluş nedeni ve demokrasi kültürü; velinimeti partiye rakip olana ŞER yaftası almaya yetiyor, Aynı kafa bu beylerin partisi'nde de hakim, ne diyor ağababaları
BU SİYASİ PARTİLER İKTİDARIMIZI DEVİRMEK İÇİN FAALIYET GÖSTERİYORLAR
Bunlar darbeci,darbeci diye bar-bar bağırıyordu.

Sormak lazım bu kafaya siyasi partilerin İktidara gelmenin dışında başka nasıl bir işi olabilir?

Her siyasi parti İktidara gelmek için faaliyet gösterir bundan daha tabii, meşru bir şey yoktur.

Böyle bir yarış yoksa, yarışa girecek siyasi partiler engelleniyorsa, onların önü kesiliyorsa, eşit fırsat verilmiyorsa anormal olan budur, Şer ancak bu anlayışa denilebilir.

Yandaşlık, hakkaniyetten uzaklaşıyorsa, adalet duygusunu ıskalıyorsa, yalakalık kıvamında sergileniyorsa, riya kokuyorsa, vıcık vıcık yağ içeriyorsa iddianın sahibi şeddeli ŞER in  ta kendisidir.

Yandaşlık hakkaniyet duygusundan uzaklaştıkça; zaman içerisinde hızını artırıp SIRNAŞLIĞA dönüşebiliyor.

İktidarın siyasi rakiplerini düşman olarak görüyor, yazıyor. İç düşman olarak ilan edebiliyor. Hatta dış düşmanlarla ittifak içerisinde olduklarını söyleyecek kadar ileri gidebiliyorlar.

Yandaş; kafasını efendisine kiraya vermiştir, Kendisine has fikiri, görüşü yoktur,
efendisinin sevdiğini sever, sövdüğüne söver.

Dün efendisinin methiyeler düzdüğü Fetullah Gülen'i yere göğe koymayıp övenler
efendisiyle arası açılan Gülen'e her fırsatta çakan, sonradan görme zevat beleş Tayyare  ile, Pensilvanya ziyaretlerini efendisinden saklayıp unutturma gayreti içerisinde çırpınıp duruyor.

Sınıf atlamayı içselleştiremeden ÖNEMLI insanlarla görünmeyi menfaatı için elzem gören küçük adam, menfaatı olmayan ama DEĞERLI olan herşeye saldırarak  terfi edip Yandaşlıktan Yalakalığa dönüşmüştür.

Yalakanın bazen diklenmesine aldanmayın İstediği mamayı alamayınca hep böyle yapıyor. Taktik gereği. İki gün sonra eski "Fabrika ayarlarına"geri döndüğü tabağına konulandandır.

Rahmetli Mitat Turgutcan bu tiplere hacı yatmaz derdi.
çoğunun da yüzüne demiştir anlayan olmasa da duyanlar vardır.

İ
çerisinde Sivrisinek, davul zurna, anlayan anlamayan, saz olan Atasözü herşeyi tam anlatıyor Vesselam. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yalakalara ithaf 01 Ocak 1970 02:00

    Harika bir yazı ağzınıza sağlık. Erzurum da ki bazı zevatı nasıl tarif ediyorsunuz. Hele biri var ki kendini acar gazeteci sanıyor köşesinde takladır atıyor.