Erzurum Haber Girişi : 31 Temmuz 2023 13:29

Yapılan zam, sadaka oldu!

Yapılan zam, sadaka oldu!
Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zammı eleştirdi. Yapılan zammı 'çocuk harçlığı' olarak nitelendiren Araz, kimsenin bu maaşı kabul etmeyeceğini söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz emekli maaşlarına yapılan yüzde 25’lik zammı eleştirdi. Yapılan zammı ‘çocuk harçlığı’ olarak nitelendiren Araz, kimsenin bu maaşı kabul etmeyeceğini söyledi.

 

Emeklilerin bu ülkenin üvey evladı değil, öz evladı olduğunu ifade eden Başkan Araz, seçim öncesi yapılan vaatlerin yerine getirilmediğini bildirdi. Başkan Araz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Devlet büyüklerimiz demişti ki, emeklilerimize yüzdeli değil kademeli artış yapacağız, kademeli artışlar neticesinde en düşük maaş alana yüzde 45, en yüksek alana daha az ama yüzde 30 zam vaadinde bulunmuşlardır. Fakat 16 milyon emekli mağdur eden bir zam açıklaması yapılmıştır. Bugün ülkemizde yaşayan 16 milyon emeklinin 7 milyonu 7 bin 500 TL’nin altında maaş alarak büyük bir yaşam mücadelesi veriyor. Emekli maaşlarına 4 bin TL seyyanen zam, sonra yüzde 25 zam yapılmasını talep ediyoruz. Bu zam yapıldıktan sonra gerçek anlamda devlet korumalı, sosyal güvenliğin hayata geçirilmesi anlamıdır.  Bugün Erzurum’da en düşük ev kirası 5000 - 6000 civarındadır. 7500 maaş alan emekli nasıl geçinecek bunun yorumunu emeklileri sefalete sürükleyen yetkililerden soruyorum. Lütfen insanca yaşayabilecek bir iyileştirme yapılmasını talep ve arzu ediyoruz" Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.