Yapmayın... Etmeyin... Almayın... Demedim mi?

Şahitsiniz!

 

En başında uyardım.

 

Yapmayın, etmeyin, almayın demedim mi?

 

Kimse kanunlardan üstün değildir, bugün bulduğunuz ‘kılıf’ yarın sizin başınıza geçer demedim mi?

 

Bir çoğu inanmadı bana.

 

Linç etmeye kalktılar, hakaretler, tehditler gırla gitti.

 

Şahitsiniz!

 

Yazmaya, dikkat çekmeye devam ettim.

 

Ha bugün ha yarın derken, Meclis'ten çıktı.

 

Gıda Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması

Hakkında Kanun.

Kanun No: 7255

 

Satır satır yazıp vaktinizi almayacağım.

 

Özetle hobi bahçeleri yıkılacak.

 

Para cezaları artacak, hapis cezası bile olacak.

 

Merak edilen sorunun cevabını da vereyim.

 

Kanun, tarım arazilerinin izin alınmadan amacı dışında kullanılmasının önlenmesine yönelik bir düzenleme olduğundan, izinsiz olarak yapılmış olan tüm yapıları (hobi bahçeleri, ahır, ağıl, kümes, ev, bağ evi, tarımsal depo, sanayi tesisleri, konutlar, tarımsal entegre tesisler, izinsiz kara yolları, izinsiz enerji nakil hatları v.b. izinsiz her türlü yapılar) kapsıyor.

 

Ayrıca siz bakmayın, “Benim iznim var” diyenlere...

 

Tarımsal SİT alanı dışında kalanlar hariç kimsenin izni falan yok.

 

Daha öncede yazmıştım. Diyelim ki, Büyük Ova sınırları içinde tapulu araziniz var.

 

“Arazi benim, tarım yapmıyorum, hobi bahçesi yapıyorum” diyemezsiniz. Tarım yapmasan bile o arazi öylece kalacak. Kalacak ki seni, beni doyuran o toprak, gelecek nesilleri de doyursun.

 

“Şimdiye kadar devlet neredeydi, niye bu duruma gelmesine izin verdi”  diye soranlar...

 

Anlayın artık kimse izin mizin vermedi, veremez de!

 

Üzgünüm.

 

“Burayı satsam 100, parsel parsel versem 1000 lira kazanırım” deyip, tarımsal SİT alanını katleden mantıkla aynı havayı soluduğum için üzgünüm.

 

Kooperatif kılıfıyla insanlarımızın bu katliama ortak olmasına, olmalarına üzgünüm.

 

Üç beş metrekare yerde domates yetiştirip, “Ben zaten burada tarım yapıyorum” diyen ve gelecek nesillerin haklarına tecavüz eden beyinler olduğu için üzgünüm.

 

Mutluyum.

 

Amacı dışında kullanılan tarım arazileri kurtarıldığı için mutluyum.

 

Topraklarımızın gelecek nesillerimize en doğal haliyle kalacak olmasından mutluyum.

 

Bu konuda ısrar ettiğim için bana ‘takıntılı’ diyen gazeteciler olsa da yazdıklarım sayesinde yanlışa düşmekten kurtardığım insanların duasını aldığım için mutluyum.

 

Ve en önemlisi de yazdığım her satırın arkasında duran toprak sevdalısı dostum TEMA Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu ile aynı safta mücadele ettiğim için mutluyum.

 

Siz de mutlu olun çünkü toprağımız kurtuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kenan 15 Kasım 2020 21:37

    Onur bey bu konudaki düşüncelerinize saygı duyuyorum .Fakat bahçe sahiplerinede mikrofon uzatsanız onlarda birşeyler konuşsalar daha doğru olmazmı siz ne yazıyorsanız vatandaş onu okuyor ve inanıyor . Bahçeler yıkıldığında gelecek nesillerimizin kurtulacağını söylüyorsunuz bu bahçeler yıkılıp asli haline getirildiğinde buralarda hiçbir zaman tarım yapılmıyacak peki ne olacak buralarda aradan biraz zaman geçecek ve buralar imara açılacak koca koca binalarla bahçe sahiplerine reva görülmeyen bu topraklar birilerine servet üstüne servet kazandıracak. Peki bahçe sahiplerinin hakları ne olacak bir bardak soğuk su içecekler .Haklarını helal etmeyecekler .Onur bey dürüstce her iki tarafıda dinleyin ki adalet olsun saygılarımla...

  • Vahdet arı 09 Kasım 2020 16:56

    Belediyedeki malum şahısların da buralkarda yerleri vardı. hatta çoğu inşaat-malzeme işini belediyeden aktardıkları söyleniyordu !

  • Gürsel 04 Kasım 2020 15:33

    ONUR Bey kalemine sağlık ,Doğruları yazmaya devam

  • Tolgahan Yılmaz 03 Kasım 2020 11:41

    Gerçekten de eşim ile birlikte gidip bakmıştık bile sizin hopi bahçeleri hakkındaki yazınızı okuyunca vazgeçtik ailem adına sizlere çok teşekkür ederiz

  • mıro 03 Kasım 2020 11:13

    peki suçlu kim her yerde yapılan bu yerlere belediye neden fransız kaldı yazık değilmi bu insanların harcadığı paralara bir sundurma için elli zabıta gidiyor buralar için kimse kılını kıpırdatmıyor birisi abdurrahman gazide ruhsatsız tonlarca beton atıyor ve imar affından yararlanması içinde akıl veriliyor böyle adaletin içine edeyim

  • Bir Dadaş Gibi 02 Kasım 2020 11:41

    Bahsettiğiniz sit alanını Aziziye ilçesi dadaşkent bölgesinde imara açıp ev yapıyorlar keske bunuda kaleme alsanız. Yarımca köyüne kadar daha 5 6 sene once ekilip bicilen yerler imar edildi. Burasi köydü şimdi villa sitelerinin olduğu bi yer oldu. Hobi bahcelerinden daha kötü!!!

  • Erzurum Çevre Gönüllüsü 01 Kasım 2020 23:31

    Helal olsun gerçekten sen iyi bir gazetecinin Onur, o omurgasızların hepsini tarih yok edecek sen kalacaksın. Çünkü menfaat tanımadan gazetecilik yapıyorsun. Bizim hakkımızı savunuyorsun halkın hakkını. Allah razı olsun. Ben de isterim, sen de istersin bir hobi bahçesi konduralım, bizim de gücümüz yeter ama bu iş daha fazla yaygınlaşırsa okullarımıza ekilecek bir karış toprak kalmayacak. O yüzden bu yasa çok önemliydi. Çokşükür.