Erzurum Haber Girişi : 07 Mayıs 2024 19:57

Yaptıkları drift pahalıya patladı!

Yaptıkları drift pahalıya patladı!
Erzurum'da otomobilleriyle drift yaptıkları anları sosyal medya hesaplarında yayınlayan gençleri polis affetmedi. Yakalanan gençlere toplam 91 bin 110 lira ceza kesildi. TIKLA İZLE
Yaptıkları drift pahalıya patladı!

Sanayi Sitesi içinde Tofaş marka kırmızı renkli iki otomobille drift atan gençler o anları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

 

Görüntülerde gençlerden biri, “Bedel ödeyerek diyorsunuz daha kredi kartı borçlarınızı ödeyemiyorsunuz, nasıl olacak?” bir diğeri ise “Yanan hayallerdi siz lastikleri gördünüz” diyerek drift attı.  

 

Karayolu üzerinde yapılan kural ihlalinin 5 Mayıs saat 20.10 gerçekleştiği belirlenirken, sürücülerden birinin İ.D., diğerinin A.S. olduğu tespit edildi.

 

EHLİYETİNE EL KONULDU

 

Sürücü İ.D.’nin bir gün sonra Tortum Yolu 1 Siteler Caddesi üzerinde yakalanırken, otomobilde standart dışı süspansiyon sistemi bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine İ.D.’ye KTK 67/1-d (drift atmak) ile 32/1 (standart dışı süspansiyon) maddelerinden toplam 32 bin 923 TL ceza yazılarak sürücü belgesine 2 ay süreyle el konuldu.

 

Diğer sürücü A.S.’ye de yine KTK 67/1-d (drift atmak) ve 36/3-a (sürücü belgesiz araç kullanmak) maddesinden toplam 45 bin 210 lira ceza kesilirken, araç sahibi Y.D. hakkında da 36/3-a (sürücü belgesi olmayana araç kullandırmak) maddesinden 12 bin 977 TL cezai işlem uygulandı.

 

Üç gence toplam 91 bin 110 lira ceza kesilirken, otomobilleri otoparka çekildi. Bu arada sürücüler hakkında trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten adli işlem başlatıldığı bildirildi. Erzurum AJANSHABER MERKEZİ - TIKLA İZLE

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Doktor 15 Mayıs 2024 16:10

    Garibanla uğraşmayın... Erzurum'da trafik çığırından çıkmış. Trafik ışığı altına park edenlerden ışıklar görünmüyor.

  • yorumcu 10 Mayıs 2024 09:19

    Sizi ne alakadar eder milletin arabasına yaptığı modifikasyonlar veya driftler Erzurum'da offroadcılar arabayı kitlerle yükseltiyor onlara standart dışı süspansiyon cezası yok Sanayi bölgesinde gece vakti kimse yok, meskun mahal değil bırakın insanlar arabasıyla alakalı ne yapıyorsa yapsın gidip esrar çekse ceza kesemezsiniz Ehliyetsiz araç kullanılmasına bişey diyemem ama Polislerin hele hele Erzurumda ki polis arkadaşların gençlerimize olan tutumu hiç hoş değil

  • ErzDa 08 Mayıs 2024 13:12

    Motorsikletlilerden ve bu driftçi ğıştolardan yıldık. Ömer Nasuhi Bilmen m. Dadaşköy Yolu üzerinde çardaklarda temiz güzel aileler oturuyordu şimdi 5 dk otursan kulaklarından 1 saat otursan canından olursun. Aynı yolu aynı motorcu serseriler aynı araçlar yüksek ses müzikle gidip geliyor. Polisi arıyoruz artık o da kar etmiyor. Bunlara bir çözüm bulunsun artık yeter.

  • Ökkeş ali 08 Mayıs 2024 07:32

    Babaları bunları mahveder drşft atma nedir lastik motor şanzıman hepsini mahveder.

  • ahmet tekin 07 Mayıs 2024 23:51

    özellikle mng avm yolunda eksoz patlatanlar ve üniversite içinde motorla gezenlere bir denetim yapılmasını istiyorum. resmen yayaların önünde eksozu patlatıp ses kirliliği yapıyorlar. bir çare bulunsun abartı eksozlara denetim olsun. hastası var hamilesi var çocugu bebegi var. böyle terbiyesizlik olmaz.