İlçeler Haber Girişi : 23 Aralık 2011 11:33

Yaralı dağ keçisini 2 km sırtında taşıdı

Yaralı dağ keçisini 2 km sırtında taşıdı
Erzurum Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, Tortum İlçesi`nin Aksukapı mevkiinde kamyonun çarpması sonucu yaralanan dağ keçisini 2 kilometre sırtında taşıyıp Veteriner Fakültesi`ne getirerek hayatını kurtard
Erzurum Ajans-Erzurum Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, Tortum İlçesi`nin Aksukapı mevkiinde kamyonun çarpması sonucu yaralanan dağ keçisini 2 kilometre sırtında taşıyıp Veteriner Fakültesi`ne getirerek hayatını kurtardı.

Olay dün öğle saatlerinde meydana geldi. Resmi plakalı bir kamyon aniden yola fırlayan dağ keçisine çarptı. Kısa bir süre kazanın şokunu yaşayan dağ keçisi, yaralı olarak uzaklaştı. Olayı gören bir vatandaş Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum`u telefonla arayarak haber verdi. Bunun üzerine Abdullah Erzurum, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü`nden uzmanları alarak Aksukapı`ya gitti.

Dağ keçisini, bir tepenin dibinde yaralı bulduklarını belirten Abdullah Erzurum şunları anlattı:

"Dağ keçisi geldiği yere dönmeye çalışırken, kazanın da etkisiyle dengesini kaybedip tepeden yuvarlanmış. Onu bulduğumuzda sağ ön ayağında, bel ve kalçasında kırıklar vardı. Yaklaşık 2 kilometre boyunca keçiyi anayola indirmek için sırtımda taşıdım. Nesli tükenen bu hayvanları koruma altına almalıyız. Bu yüzden hemen Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesine getirdik. Burada tedavi altına alındı. Umarız en kısa zamanda iyileşir ve doğal ortamına bırakırız."

AMELİYATA ALINDI

V
eteriner Fakültesi Genel Cerrahi bölümünde röntgen filmleri çekilen dağ keçisi, ameliyata alındı. Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencileri ise dağ keçisine büyük ilgi gösterdiler. Cep telefonları ile keçinin görüntüsü çeken öğrenciler "Çok güzel bir hayvan. Daha önce bu kadar yakından görmemiştik. Dağ keçisini tedavi etmek,bizim için farklı bir deneyim olacak" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.