Yardım edilen aile sayısının artmasına uyuz oluyorum!

Sanıyorum iki yıl önceydi. İlçe Belediye Başkanlarından biriydi. Yine bir Ramazan ayının daha idraki içindeydik. Cumhuriyet Caddesi'nde karşılaşmış, bana fakir ailelere yaptıkları gıda yardımlarından bahsediyordu. Hem de nasıl  bir 'ballandıra ballandıra' anlatıyordu, anlatamam! Bir önceki yıl bin 500 aileye gıda yardımı yapılırken o yıl bu rakamı 3 bin 500 aileye çıkarttıklarını söylüyor, adeta bu durumdan guru duyuyordu..

***

Doğrusunu isterseniz ben öyle düşünmüyordum. Onda guru duyulacak bir şey olmadığını düşünüyordum. Halen daha öyle düşünüyorum. Bir iktidar mensubu belediye başkanı düşünün ki, 10'ncu yılını bitirmiş bir iktidar olarak, yardım ettiği fakir sayısının artmasından kıvanç duyuyor! Sizi bilmem ama bana çok garip de gelmişti bu durum. Oysa ben işin doğrusunun, o belediye başkanının yardım ettikleri, gıda paketi gönderdikleri aile sayısının giderek düştüğünü bana söylemesiydi diye düşünüyorum! Şahsen ancak ben bu habere sevinir, hatta o belediye başkanını da oracıkta kutlardımda!

***

Bir bilgi notu diye o belediye başkanının verdiği bu habere susarak tepki gösterdim! Nezaketsizlik etmeyeyim diye ne lehte, ne de aleyhte yorum yapmadım. Susa kaldım öylece.. Oysa içimde fırtınalar kopuyordu da zerre haberi olmuyordu! Herhalde 'ne iyi ediyorsunuz' dememi bekliyordu ki o başkan, onca açıklaması karşısında sessiz kalmama da şaşırmıştı! Ne yani, ben o başkana bir de teşekkür mü etmeliydim! Kaldı ki o gün de Erzurum'da hem de işbaşındaki o günkü Defterdar'ın, gittiğim ziyarerinde ''Erzurum'da 242 bin yeşil kartlı var' açıklamasını duyduğum günlere denk geliyordu! Öyle ya. Erzurum'un genel nüfusunu dikkate aldığımda Defterdar'ın verdiği o rakama göre Erzurum'un nüfusunun 3'te 1'i yeşil kartlı oluyordu!

***

Muhalefete mensup milletvekillerinin ''Fakir sayısının artmasından mutluluk duyan iktidar'' diye mevcut iktidara eleştiriler yöneltirken, bunun ne anlama geldiğine kafa yormazdım! Demek ki haklıymışkar. O başkanın o açıklaması ile gerçekten bu hükümetin 'beslendiği' kanallardan birinin bu yardımlar olduğu kanaatine inandım. Ve inanıyorum ki, yaklaşan Ramazan ayı için de belediye başkanları yine bu yardımlar için seferber olmuştur. Gıda paketi adetlerini de, götürecekleri sayıyı da artırmışlardır mutlaka! Elbette yardımlara itirazımız yok ama bu yardımlar ile gururlanmaya itirazım var. Ya da ne olurlar, hiç değilse bana bu yardım miktarlarını söylemesinler. Uyuz oluyorum ne yapayım?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ERZURUMLU 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumu tanımayan fakir muhitlerini bilmeyen oy verdiği partiye bakarak millete hınç duyan yazar (büyük ihtimalle böyle olmadığını iddia edeceksin) iyi dinle burası türkiyenin en yoksul evet yanlış duymadın en yoksul şehridir..sokaktaki arabalara bakarak yok yahu diyebilirsıi aslolan ekmeği olmayan yada karın tokluğuna çalışan insanları tanımamandır çevrende tuzu kuru zevzeklere bakarak bu fakire fukaraya beleş veriyorlar onlarda çalışmıyor diyenler acaba kaç fukaranın bir öğün karnını doyurmuştur sor bakalım daha ötesi bu şehirde 100 fakir bul karşılarınada 100 zengin al deki-herkes karşısındaki fakire bu kış 1 ton kömür alacak yada onun kışlık yakacağını temin edecek bakalım kaç zengin bunu kabul eder en fazla 3-5 i onlarda zaten düzenli zekatını veren insanlardır.sen hiç çocukları soğuktan üşüdüğü için namusunu bir çeki oduna ....... sen bu şehri tanımıyorsun yine fırfıriğini çevir .... bırak fakir fukarada makarnasını yesin...o yardımı fakirlere romadada newyorkdada veriyorlar tek farkla oralarda kilise bu işi yapıyor burda devlet sen sokakta gezen her insanın senin sahip olduğun şeylere sahip olduğunumu zannediyorsun...bu şehri iyi tanı..