Erzurum Haber Girişi : 08 Şubat 2013 12:56

Yavi katliamının detayları ortaya çıktı

Yavi katliamının detayları ortaya çıktı
MİT’in 35 kişinin öldürüldüğü Yavi katliamıyla ilgili kayıtlarını TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na göndermesiyle birlikte, hain saldırının ayrıntıları da 20 yıl sonra ortaya çıktı.
Erzurumajans-MİT’in 35 kişinin öldürüldüğü Yavi katliamıyla ilgili kayıtlarını TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na göndermesiyle birlikte, hain saldırının ayrıntıları da 20 yıl sonra ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT),35 kişinin öldürüldüğü Erzurum’un Çat ilçesi Yavi beldesindeki katliamla ilgili kayıtlarını, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderdi. Komisyona giden ‘çok gizli’ belgeyle birlikte, hain saldırının tüm detayları da ortaya çıkmış oldu. Kayıtların yer aldığı belgede, olayla ilgili çarpıcı ayrıntılar dikkat çekiyor. MİT’in kayıtlarına göre, katliamı asker kılığına giren 5 kişilik PKK’lı grup hem de askeri kamuflaj giyerek gerçekleştirdi. Belgede 5 teröristin isimlerine de yer verildi.

Kahvehaneye topladılar ve...

Teröristlerin, askeri kamuflajlı giysilerle ilçeyi bastığı ve haberleşmeyi önlemek için telefon hatlarını kestiği belirtiliyor. Terör örgütü mensubu beş kişilik grubun, saat 19.40 sularında Çat nüfusuna kayıtlı Zeki Bingöl'e ait 25 DY 442 plakalı kamyoneti Yavi yakınlarında gasp ettiği ifade ediliyor. Beldede halkın, üniforma giymiş ve G-3 piyade tüfeği taşıyan teröristleri asker sanarak şüphelenmediği belirtilerek, vatandaşların kahvehaneye toplanarak öldürüldüğü ve bir kısmının da yaralandığı belirtiliyor.

Belgede teröristin itirafları var

MİT belgesinde, 5 Aralık 2006 tarihinde tahliye edilen terör örgütü PKK mensubu "İsmail" kod adlı İsmail Tanelçi', saldırıyı şöyle anlatıyor:  Eylemin kararı eyaletten gelmişti. Amacı, Lice’de devletin yaptığı katliama misillemeydi. Devlet yanlısı köy seçildi. Eylemin planlaması ve yönetimi, Cesur kod tarafından yapıldı. Eylemci grup, köye giren 35 kişilik grubu köy kahvesine topladı, herkesi öldürdü. Eyleme katılanları Cesur kod, Emin kod, Piroz kod, Rojhat kod, Dilbirin kod olarak biliyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.