Yeni bir rüzgar...

BB Erzurumspor camia olarak  Pendik maçına büyük umutlarla çıktı. Ancak maçın başlarında gelen 2 gol hem takımda hem tribünlerde şoke etkisi yaptı.

Dakikalar geçtikçe rakibe  istediği  baskıyı kuramayan mavi beyazlı ekip savunmada da bariz açıklar verince pozisyon vermeye başladı.

Yenilen gollerden sonra Skora reaksiyon gösteremeyen BB Erzurumspor, maçın ikinci yarısındada üretkenlik konusunda istediklerini yapamayınca sahadan 4-2 ilk bir skorla ayrıldı. 

Bir takımda 36 yaşındaki Nobre en mücadeleci oyuncu olarak göze çarpıyorsa orada bir sıkıntı vardır.

Takım olarak baktığımızda heyecanını kaybetmiş, temposuz, rakibi ısırmayan bir takım var... Hücumdayken baskı kuramıyorsunuz , defanstayken rakibin rahat oynamasına müsade ediyorsunuz.. 

Hakemin kırmızı kart çıkardığını görmesek kimse rakibin 10 kişi kaldığına inanmazdı. Çünkü mavi beyazlı ekip bunu avantaja çeviremediği gibi dezavantaja çevirdi.

İlk önce gelecek olan hocanın buna bir çözüm bulması lazım. Yoksa taktik vs hikaye...

Artık şampiyonluk ümitleri tükendi. Gerçekeler Play Off...

Bu saatten sonra gelen hoca eğer bu sezon için gelecekse yarış hocasından daha ziyade  turnuva hocası olması lazım. 

Ayrıca kadroya uygun bir felsefeye sahip olmalı ki yarın "ben olsam bunu alamadım şunu yapmazdım" gibi bahaneler minimuma insin. 

Mevcut kadro içerisinde derinlik oluşturup ve sahadaki kadroyu buna göre belirlemeli....Rakipler kanatlara önlem alınca alternatif B planı olmalı. 

Daha da önemlisi Halil İbrahim Tuna, Fatih Gül başta olmak üzere bir çok oyuncunun öz güvenini yeniden kazandırarak onlardan maksimum verim almaya bakacak.

Yukarıda da belirttiğim gibi gelen hocada olmazsa olmaz 2 özellik;

1-Turnuva tecrübesi iyi olmalı...

2-Oyunculardan maksimum verim alabilmeli yani psikolojik faktörleri iyi kullanmalı.

Bundan sonra ligdeki 5 maç yeni gelecek hocanın takımı tanıma ve özgüven kazandırma açısından uzun bir süreç...

Değişimler her zaman bir rüzgar getirir. Bu rüzgarın tıpkı geçen sezon olduğu gibi BB Erzurumspor'a şampiyonluk getirmesi dileğiyle...

Bu arada bir Erzurumlu olarak  sayın Ahmet Yıldırım hocaya geçen sezonki şampiyonluk için teşekkür eder bundan sonraki hayatında başarılar dilerim.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ALİ İHSAN YILMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    aşağıda bir yorum okudum yazan arkadaş çok haklı yazmış. bizim efsane KAPTANIMIZ ZAFER DEMİR bu şehrin amatör takımlarından yetişmiş, süper lig tecrübesini yıllarca yaşamış, efendi kişiliği ve becerileri ile herkesin gönlünde taht kurmuş bir hoca neden şimdi konyaspora hizmet veriyor. selçuklu konya maçında trübüne çağırdık sevgi gösterisinde bulunduk. yönetim bunu da mı görmedi. bu şehir kaptan Zafer'i seviyor. bu şehirin takımını da çalıştırabilir. sağında solunda bir köşesinde olabilir. yönetim bunu dikkate mutlaka almalı. kaptan da bunu çoktaaan haketti.

  • memoli25 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın sekmen tiyatro bitti bitiyor.

  • Erzurumspor 01 Ocak 1970 02:00

    Kendini süper lig takımı gibi görecek kadar egosu yükselirse bir takımın, sonucunda böyle olması kaçınılmazdı. Engin Baytar niçin gönderildi ? 100 bin lira daha verilemedi mi ? Fahri Tatan habersiz saç ektirmeye gitmişmiş? Büyük takımlarda bile bu tip hatalar affediliyor. Bunlar burası Erzurumspor kimseye eyvallahımız yok dediler kendilerini yüksekte gördüler, sonuçta yere çakıldılar. Olan Erzuruma oldu tabi sonuç olarak.

  • ky 01 Ocak 1970 02:00

    diğer yazılarına yorum yapmıştım sayın burak bey. bu takımın taktik olarak iflas ettiğini bir an önce kan değişiminin şart olduğunu yazmıştık. ben meseleyi derinden incelemek yerine sahayı eleştirdim hep. olan bize oldu ben bu takımı taki bal liginden beri takip ediyorum. bu sene harbiden hayal kurduk olur dedik 2 senede 2 şampiyonluk neden olmasın. olacaktık çok yakındık. ama ahmet hoca faktörü yaktı bizi. herkes ersel diyor ersel sakatlanmadan önce bakınız kaç maç oynatılmış. engin baytar bile bu takımda gereği gibi kullanılmamış. nobre hırslı olmasa bu adam onu da oynatmayacaktı. ne defans yapabildik ne de hücum. bu rüzgar çoktan esmeliydi. dedik ama bizim sesimiz bu kadar ama kalemi olanlar yazmadı bunu. inşallah play off olur umudumuz var çünkü biz bu şehri seviyoruz dualarımız yine bu takımla

  • mlç 01 Ocak 1970 02:00

    takim haftalardir iyi gitmiyordu. birazcik kredimiz vardi o da tamamen bitti. neyseki play off var. umudumuzu yitirmemeliyiz. takimimizin psikolojik yikimini durdurmaliyiz. her ne olursa olsun taraftar olarak takimimizi desteklemeliyiz.bu takim inanirsa playoffu cok rahat kazanir

  • S. ÖZGÜR ÇELİKOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    MEMLEKETİN EVLADI ZAFER DEMİR BU GÜN KONYA YA HİZMET VERİYOR İSE BUNU BİZİM DÜŞÜNMEMİZ LAZIM.. YAHU ŞEHRİN YAPISINI BİLEN RUHUNU OKUYAN, SENELERCE BU TAKIMA KAPTANLIK YAPMIŞ, SÜPER LİG TECRÜBESİ YETERLİ OLAN, İKİNCİ LİGİN RUHUNU ÇOK İYİ BİLEN ÖZ BE ÖZ ŞEHİR ÇOCUĞU NEDEN HALA KONYADA.. NEDEN GETİRMİYORUZ, AHMET HOCA DAN NESİ EKSİK KALIR Kİ.. FAZLASI VAR EMİNİM. KARADENİZLİLERDEN MEDET UMA UMA NEREYE KADAR.. ARTIK İŞE BİRAZ DA DUYGUSAL VE BİR O KADAR DA PROFESYONEL BAKMAK LAZIM.. HOCA OLARAK OLMASA DA MENEJER OLARAK ZAFER DEMİR'İ DENEYELİM.. YETER ARTIK BU ŞEHRİN TAKIMI,, BU ŞEHRİN EVLATLARINA KALSIN BİRAZ DA..

  • Vedat Karataş 01 Ocak 1970 02:00

    Nasrettin hocayı getirsinler. Bu komediyi en iyi o yönetir.

  • Bjk 01 Ocak 1970 02:00

    Sen git Beşiktaşıni yaz.

  • Yorum yapmayı Burak 01 Ocak 1970 02:00

    Yorum yapmayı burakın Burak bey. Futboldan anlamıyorsunuz yada istenilen şeyleri yazıyosunuz. Bu takımın bu hale geleceği haftalardır belliyken adam akıllı eleştirmediniz eleştirmediniz. Oysa gazateci dediğin her zaman doğruları yazmalıdır. Siz maaalesef yazamadınız.

  • Tahir POLAT 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum(lu) olmak Uzun zamandır B.B.Erzurumspor üzerinde oynanan oyunlar sonunda meyvesini verdi ve Erzurum(lu) olarak yine bu oyunlara yenildik. Ahmet YILDIRIM ile yollar ayrıldı, belki de yönetim de istifa edecek ve sonuç olarak olan yine güzel memleketimize olacak. Yıllardan beri stadyumda kendisini futbol otoritesi ya da taraftar olarak gören seyirci adı altındaki küfürbazlar dolayısıyla takım ruhu ortadan kalkmıştır. Sezon başından beri Ahmet yıldırım istifa etsin diyenler, yeni gelecek teknik direktör içinde aynı şeyleri iki hafta sonra söyleyeceklerdir. Şimdi ise bazı noktalara dikkat çekelim... 1) Ersel'in sakatlanması (Ersel, ofspor maçında rakip takım futbolcusu tarafından kasıtlı olarak sakatlanmıştır.) 2) Kemal'in sakatlanması 3) Yaşarcan Temizel'in kritik İstanbul ve Erzurum maçlarına verilmesi, sonuçlara etki edecek sonuçların alınması 4) Tff 1.lig hakemlerinden Mustafa Öğretmenoğlu'nun yönettiği ve 1-0 İstanbulspor'un kaybettiği maçtan sonra, İstanbulspor'un lobiyi devreye katması 5) Mehmet Albayrak'ın kırmızı kartı ve verilen 3 maçlık ceza 6) B.B.Erzurumspor adı altında facebook sayfasındaki bir iyi bir kötü yorumlar ile kışkırtma çalışmalarını yapan kimler olduğu belli olmayan kişiler Sonuç olarak Erzurum şehrinin gelişmesinde art niyetli olan kötü insanlar yine devreye girmiş olup, provakasyonlarını hız kesmeden yapmaktadırlar. Kardelen Tv yayın yapmadığı için konuyu Ak Partiye bağlayan zihinler zaten kendini belli etmektedir. Zamanında bazı sanayi ve sanayicileri Erzurumdan kaçıran zihniyetler bugün bayram içerisindedir. Sonuç ne olursa olsun futbolda yenmekte var yenilmekte var. Sabır etmek, sebat etmek bize yakışan en doğru olan şey olacaktır.

  • misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Bu sonuç ali demirhan ile Ahmet yıldırımın erzurumsporu getirdiği son noktadır.15.dakikaya kadar 2 gol yeme başarısını gösteren tüm futbolculara selam olsun.Ali Demirhan'a baştan forvet transferinin gerekli olduğunu söylediğimiz halde gerekli yerlere gerekli transferleri yapmazsan işte böyle iddiasız takımlara boğun eğersin.Ligin kaderini değiştirebilecek en önemli futbolcuları takımdan yollayan ve onların yerine deneyimsiz futbolcuları getiren ali demirhan bu takımın şampiyon olmasını engellemiştir.Ahmet yıldırımın başarısız sonuçlar almasına göz yuman ali demirhan sonuçların olumsuz gitmesinde en önemli faktördür.Örneğin bir sivas takımı süper lige çıkacak takımlardan içerisinde ilk ikide yer almasına rağmen bir kaç mağlubiyetle hocasını yollayıp yeni hoca getirdi bizim yönetim ise devamlı yanlış kadro yapan ve devamlı mağlubiyet alan bir hocayı takımın başında tutarak ne kadar yanlış yaptığını görmemektedir.Eğer ki pendik maçından sonra HOCAYI YOLLARLARSA boşuna yollamış olurlar şampiyonluk gittikten sonra hoca gitse ne olur gitmese ne olur sen o kadar para harca şampiyonluk gitsin ondan sonra hocanı yolla.Ali demirhan'ı taraftarlar uyarmasına rağmen yanlış yolda ilerlediğini görmemiştir ve bundan sonra YAPILABİLECEK HOCA DEĞİŞİKLİĞİ hiçbir işe yaramaz baştan yapacaktın hoca değişikliğini.Senin harcadığın paranın yarısını harcamayan istanbul sana kaç puan attı farkındamısın ey başkan ?Yazık günah bu taraftara hiçbir şeye üzülmüyorsanız bu taraftarın emeklerine acığında galibiyet alın ama maalesef taraftar hiçe sayılıyor.Ali demirhan gitsin kastamonu takımını örnek alsın .Adamlar hoca değişikliği ile birlikte ligin ilk yarısında sonlarda olan takım ikinci yarıda ilk beşe oynamaya başladı bizim yönetim de hocağı korumaya devam etsin.