Siyaset Haber Girişi : 18 Şubat 2015 00:08

Yeşilyurt: Engellilerin sesi olacağız

Yeşilyurt: Engellilerin sesi olacağız
Proje ve başarıları ile adından sık sık söz ettiren Yılın Engelli Öğretmeni Burhanettin Yeşilyurt, öğretmenlik mesleğinden istifa ederek, Milletvekilliği Aday Adaylığı resmi başvurusunu yaptı.
Erzurumajans-Proje ve başarıları ile adından sık sık söz ettiren Yılın Engelli Öğretmeni Burhanettin Yeşilyurt, öğretmenlik mesleğinden istifa ederek, Milletvekilliği Aday Adaylığı resmi başvurusunu yaptı. Başvurusunu Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı basın açıklaması ile duyuran Yeşilyurt'u, Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Vahit Olgun, DİVA Sen Başkanı Osman Temel ve onlarca destekçisi yalnız bırakmadı.

Başvurusu sonrası konuşan Erzurum Milletvekili Aday Adayı Burhanettin Yeşilyurt, Erzurum'da bulunan 60 bine yakın engelli vatandaşın sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde duyuracağını ve Erzurum'u en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Öğretmenlik döneminde yaptığı proje ve çalışmalar ile büyük başarılar aldığına dikkat çeken Yeşilyurt, bu projelerin devamını Milletvekilliği döneminde yürüteceğini ifade etti. Erzurum'un ekonomik açıdan Türkiye'nin ilk 5 şehri arasına katmayı hedeflediğini anlatan Yeşilyurt, "7 Haziran'da yapılacak olan 25. dönem milletvekilliği seçiminde, Ak Parti'den aday adayı oyarak yola çıkmış bulunuyorum. Öğretmenliğim döneminde çeşitli proje ve sosyal çalışmalar ile nadide şehrimiz Erzurum'un tanıtımı ve gelişimi için elimden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalıştım. İnşallah milletvekilliği yolunda hazırladığım projeler ile şehrimizi en büyük ekonomiye sahip ilk 5 şehir arasına katmayı hedefliyorum. Bunun yanında bildiğiniz gibi Erzurum'da 60 bine yakın engelli vatandaşımız bulunuyor. Bu nedenle engellilerimizin sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde duyurmak, engelleri ortadan kaldırmak, engelli kardeşlerimizin önünü açmak için bu yola çıktım" şeklinde konuştu.

"ERUZURUM'A NE YAPILSA AZDIR"


Tam bir Erzurum aşığı olduğunu belirten Yeşilyurt, "Ben Erzurum'a gönlümü verdim, eğitimin hayatımın tüm aşamasını Erzurum'da tamamladım ve hayatımın çoğunu burada geçirdim. Medeniyetlerin yaşatıldığı bu şehre ne yapılsa azdır. Bugüne kadar, birbirinden değerli birçok arkadaşımız ilimize hizmet etti. Bu hizmet yarışında, bende tüm bilgi birikimim ve tecrübelerimle yer almak ve yeni yatırımlar, yeni projeler üretmek için gece gündüz demeden gayret etmek istiyorum. Bu memlekete bir tuğla koyan herkesten Allah razı olsun. Ben Yılın öğretmenleri içerisinde İlk Biyonik kulak kullanıcısı Fark Yaratan Yılın Öğretmeni ve En Yeşilaycı Eğitimci Burhanettin Yeşilyurt olarak: Ak Parti saflarında bu kutlu yolculuk, için gece gündüz demeden çalışmaya talip oldum. Rabbim bu yolda bizi mahcup etmesin. Benden desteğini esirgemeyen, daima yanımda olan tüm ekip arkadaşlarıma ve siz basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmanın ardından Erzurum Milletvekili Aday Adayı Burhanettin Yeşilyurt, basın mensuplarına tatlı ikramında bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • murat keleş 01 Ocak 1970 02:00

    ARTIK ENGELLİLERE ERZURUM LİSTEDEN 3 SIRADA YER VERSİN BURHAN BEY ERZURUMA TÜRKİYEYE HİZMET KAPASTEDE BENDE ENGELLİ ADAY ADAYIYIM AMA BURHAN BEY FARKLI GENEL BA§KAN DESDEKLİYOR KON FEDARASYON DESDEK LİYOR