Spor Haber Girişi : 20 Kasım 2012 18:00

Yetkiner çocuklar için sahaya çıktı

Yetkiner çocuklar için sahaya çıktı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik düzenlediği “Futbol Okulu Projesi”nin ikinci etabı başladı.
Erzurumajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik düzenlediği “Futbol Okulu Projesi”nin ikinci etabı başladı. Fenerbahçe'de uzun yıllar futbol oynayan ve kaptanlık yapan Müjdat Yetkiner de proje kapsamında çocuklar için sahaya çıktı.

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Palandöken semtinde bir halı sahada düzenlenen projenin açılışında yaptığı konuşmada, projelerinin Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve TFF tarafından desteklendiğini söyledi. Proje kapsamında maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının seçildiğini ifade eden Yıldız, bir ay sürecek projeye 100 çocuğun katıldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Öncelikle suç işleme ve suç önleme olaylarının bir birimi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumak amacıyla başlattığımız projeyle, hem onların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olmak hem de suç ve suçlardan uzak tutmayı hedefliyoruz. Hepimizin malumu futbol spor branşları içinde hitap ettiği kitle açısından dünyada en çok tercih edilen spor branşıdır. Erzurum'daki gençlerimizin arasında da en ilgi çekici ve öndedir. Bu nedenle biz Erzurum'da 12-15 yaş grubu çocuklarımızı sokaktan ve sokağın tehlikelerinden uzak tutmak için bu projeyi başlattık.”

Çocuklara karşı mücadele eden eski milli futbolcu Müjdat Yetkiner, 10 yıl sonra top oynadığını belirterek, maç sırasında çocukluk günlerini hatırladığını ve duygulu anlar yaşadığını söyledi. Erzurum'a 25 yıl sonra geldiğini anlatan Müjdat Yetkiner, Futbol Okulu Projesi'nin Türkiye'ye yayılması gerektiğini ifade ederek, "Böylesi güzel bir sosyal projenin içinde olmak beni çok mutlu etti. Bu proje sadece Erzurum'a ait olmamalı. Diğer şehirlerde de proje kapsamında ligler kurulup şampiyona yapılmalı. Böyle olursa resmi maç statüsüne girer. Çocuğun ne olduğunu biliyorum. Ben de sokaklardan büyüyerek geldim ve aile sahibi oldum. Ben de çocukken böyle oynadım. Ama onların bir sahaları ve suni çimleri var. Ben mahalle arasında, yağmur, çamur, toz toprakta patlak toplarla oynadım. Taşlardan kale yaptım. Formamız, şortumuz yoktu. Maç sonrası ise kaldırıma oturup değerlendirme yapardık. Bu çocuklar şanslılar çünkü bizim yaşadığımız yoksulluğu yaşamıyorlar. Onlara sahip çıkanlar var" diye konuştu.
Projeye destek veren kurum amirleri, çocuklar ve eski futbolcu Müjdat Yetkiner'in yaptığı ilk karşılaşmanın ardından çocuklara katılım belgesi verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.