Erzurum Haber Girişi : 06 Temmuz 2022 16:36

Yıllık ziyaretçi sayısında 1 milyonu aşan Erzurum turizmde hedef yükseltti

Yıllık ziyaretçi sayısında 1 milyonu aşan Erzurum turizmde hedef yükseltti
Vali Okay Memiş: 1 milyon turist hedefimizi çoktan aştık. Artık 2-3 milyona doğru gidiyoruz. Yatak kapasitemizi artırdık. 4 yeni 5 yıldızlı otel açıldı

ERZURUM AJANS / Erzurum Valisi Okay Memiş, kentte yıllık 1 milyon turist sayısını aştıklarını ve artık 2 - 3 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi.

 

Vali Okay Memiş, kent merkezine 94 kilometre mesafedeki, kırmızı toprağı ve jeolojik yapısıyla dikkati çeken Narman Peribacaları ile Adalı Göl'e, doğa tutkunları ve kurum müdürleriyle gezi düzenledi.

 

Peribacalarında Narman Kaymakamlığı ve Belediyesinin organizasyonunda kahvaltı yapan grup, daha sonra vadi boyunca doğa yürüyüşü yaptı. At binip peribacaları bölgesinde yapılacak çalışmalar için gözlem yapan Vali Memiş, beraberindekilerle daha sonra off-road araçlarıyla Narman ilçesine bağlı Koyunören Mahallesi sınırlarında ormanlık alan içinde yer alan Adalı Göl'e çıktı.

 

 

Vali Memiş'in de off-road aracı kullandığı gezi sonrası, doğasıyla kendine hayran bırakan gölde Narman Kaymakamlığınca katılımcılara yemek ikram edildi. Bölgenin turizme kazandırılması amacıyla yapılan inceleme gezisi halayla son buldu.

 

Vali Memiş, gazetecilere, tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Narman Peribacaları'nı yeniden ziyaret ettiklerini, çok daha fazla ziyaretçiyi burada ağırlamak istediklerini söyledi.

 

 

Kentin turizm çeşitliliğini artırmak için sürekli bir arayış içinde olduklarını, ilçeye bağlı Koyunören Mahallesi sınırlarında ormanlık alan içinde yer alan ve vatandaşların Adalı Göl olarak adlandırdığı bölgeye off-road araçlarıyla geldiklerini anlatan Memiş, "Kalabalık bir grupla off-road kulübümüzle geldik. Birçok vatandaşımızın ziyaret edebileceği bir şey olabilir mi bakmaya geldik. Gözlemliyoruz, bizzat kendim de geliyorum çünkü neticede bir harcama yapacağız ve kamu kaynağını harcarken de dikkatli olmak durumundayız. Muhteşem, olağanüstü güzellikte bir doğa var burada" dedi.

 

Bölgeyi trekking ve off-road tutkunlarının çok tercih ettiğine işaret eden Memiş, gezi ekibinin içerisinde kamu yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Erzurum'daki otellerin genel müdürlerinin bulunduğunu belirtti.

 

 

Erzurum'un turizm potansiyelinin sürekli arttığına işaret eden Memiş, şunları kaydetti: "Bugün Erzurum'da özellikle Palandöken Dağı'ndaki otellerimizin neredeyse tamamı yenilendi, standartlarını yükselttiler. 1 milyon turist hedefimizi çoktan aştık. Artık 2-3 milyona doğru gidiyoruz. Yatak kapasitemizi artırdık. 4 yeni 5 yıldızlı otel açıldı. Bunlar istihdam demek ve kente katma değer oluşturuyor. Biz vatandaşımızın emrindeyiz, vatandaşlarımıza ne şekilde hizmet edebilirsek onun derdindeyiz."

 

Vali Memiş, Erzurumluların yanında yurt içinden ve dışından tüm vatandaşları, Narman Peribacaları'nın ve Adalı Gölü'nün güzelliklerini görmeye davet etti. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 11 Temmuz 2022 17:09

    Sayın valim bir gecede tarım arazisini turizm sahası ilan edip tarım alanını Hilton oteline verip araziye çökenlere ne zaman ceza verilecek acaba. 50 senelik ata uni tarım çiftlik arazisi ne zaman turizm sahası oldu yanında kenarında 1 tane turizm ile alakalı bir yapı yok bu ülkede böyle ben yaptım olduyla 1 gecede çökmeyle malesef hiç bir şey gelişemez bu arazi erzurumlunun vicdanını kanatan bir olay olmuştur.

  • Alpaslan Öz 09 Temmuz 2022 17:19

    Sayın Valimiz, Erzurum'a gelmiş geleli her alanda turizmin gelişmesi için çaba sarfediyor, ancak gelin görünki Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlığına bağlı Ruhsat denetim ve doğal kaynaklar müdüresi Y. Taşğın adındaki bayan termal tesisi ve işletmesi kurmak isteyen müteşebbislere her türlü zorluğu çıkarıyor. Tesis kurmak isteyen iş adamlarıda Erzurum'da tesis kurmaktan vazgeçiyor. Sayın Valimiz bu şehrin kaderinin değişmesinde turizmin çok büyük rolünün olduğunu biliyor. Ancak, Sayın Valimizin istihdama katkı sağlayacak projelerinde başarılı olması için Y. Taşğın gibi kişileri önce tasfiye etmesi gerekir. Aksi takdirde başarılı olması mümkün değildir.

  • Sait Akalın 08 Temmuz 2022 23:23

    Sayın Valimiz çalışkan ancak, Valiliğe bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlığında, çok az sayıda yetişmiş eleman bulunmaktadır. Mühendislerin haricinde şube müdürlerinin görev yerleri değiştirilmelidir. Çünkü şu andaki şube müdürlerinin hiç birisinin proje üretecek kapasiteleri bulunmamaktadır. Sayın Valimiz çalışmayı ve üretim yapmayı seven iyi bir devlet adamı. Halk adamı. Ancak YİKOB'daki şube müdürleri bu vasıflara sahip değiller. Kimse kusura bakmasın. Erzurum bu şube müdürleriyle çok şey kaybediyor.

  • Mahir Yiğit 07 Temmuz 2022 00:01

    Sayın Valimiz Okay Memiş bey, Erzurum için bulunmaz bir yönetici, fakat Valiliğe bağlı olan ve adı üstünde bir yatırımcı kurum olan Yatırım İzleme ve Koordinasyon daire başkanlığında görev yapan başkan hariç diğer görevli bazı müdürlerle Erzurum'a yatırım yapması çok zor. Çünkü Yatırım İzleme ve koordinasyon başkanlığındaki bazı müdürlerin proje geliştirme gibi kapasitelerinin olmadığı kanaatindeyim. Onun için YİKOB'a becerisi olan ve proje geliştirme kapasitesi olan kişilerin atanması gerekiyor.Erzurum ozaman daha iyi kalkınır.Sayın Valimiz Erzurum için büyük bir şanstır.