Siyaset Haber Girişi : 04 Mart 2015 22:13

YSK seçim yasaklarını belirledi

YSK seçim yasaklarını belirledi
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 7 Haziran'daki seçimlere ilişkin yasaklar şöyle;
Erzurumajans-Buna göre, 7 Haziran Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erecek.

YSK'nın seçimlere ilişkin düzenlemelerinde özetle şunlar yer alıyor:10 Mart ile 6 Haziran saat 18.00'e kadar genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile seçim kurullarınca gösterileceklerin dışında kalan meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasaklandı.

Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj gönderilerek propaganda yapılması yasak olacak. Propaganda için kullanılan el ilânları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulundurulamayacak. Propagandalarda Türkçenin yanı sıra farklı dil ve lehçeler de kullanılabilecek. 28 Mayıs'tan itibaren seçim gününe kadar açılış ve temel atma dâhil törenleri yapılamayacak. Başbakan ve bakanlarla, milletvekilleri propaganda ile ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmî hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacak. Gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalar ile törenler yapılamayacak ve resmî ziyafet verilemeyecek. Başbakan, bakanlar,  milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.