Siyaset Haber Girişi : 28 Mayıs 2014 18:21

'Yürekleri varsa dokunulmazlığımı kaldırsınlar'

'Yürekleri varsa dokunulmazlığımı kaldırsınlar'
İzmir'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili açıklamasında, "Nasıl bir başbakan ki yasa dışı örgütten yardım istiyor" dedi.
Erzurumajans-İzmir'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili açıklamasında, "Nasıl bir başbakan ki yasa dışı örgütten yardım istiyor" dedi.

Sabah saatlerinde İzmir'e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin ardından ilk kez belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra milletvekilleri ve partililerle birlikte 22 ilçenin belediye başkanları katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantıda parti örgütü ile yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adaylar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

CHP lideri, belediye başkanlarıyla yaptığı yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantıyla ilgili bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Başkanlarımızla güzel bir toplantı yaptık. Yeni seçilen belediye başkanlarımızın karşılaştıkları sorunlarla ilgili görüşlerini aldım. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ilçe belediye başkanları güzel bir uyum sergiliyorlar. İzmir ve İzmirlilere hizmet veriyorlar. Çabalarını artırarak devam edecekler. Bunları konuştuk toplantıda. Ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda çalışacaklar. İzmir'in ve İzmirlilerin cumhurbaşkanlığı seçimine güzel katkılar yapacağına yürekten inanıyorum."

"YASA DIŞI ÖRGÜTTEN YARDIM İSTENİYOR"

PKK tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili hükümet tarafından yapılan "BDP ve HDP'nin araya girmesi" çağrısıyla ilgili gelen soru üzerine Kılıçdaroğu şunları söyledi:

"Hükümet ağlama yeri değildir. Başbakan da muhalefet partisi lideri değildir. Nasıl bir başbakan ki yasa dışı bir örgütten yardım istiyor. Allah aşkına bu ülkeyi kim yönetiyor? Küçücük çocuklar kaçırılıyor. CHP olarak Diyarbakır'da kurulan çadıra gittik, milletvekillerimiz de gitti. O ailelere destek verdiler. İstanbul'da Mazlumder'e gitti aileler, oraya da CHP milletvekilleri gitti. Destek verdiler yine o ailelere. 18 yaşını doldurmayan bir çocuğun iradesi yoktur. Bu hukukun temel kuralıdır. Küçük çocukların kaçırılması suçtur. B planı, C planı varmış, geçiniz bunları. Eğer siz yasa dışı bir örgütün yardımına muhtaç hale gelmişseniz ve bunu dillendiriyorsanız o başbakanlık koltuğunda oturamazsınız."

"YÜREKLERİ YETİYORSA DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRSINLAR"

17 ve 25 Aralık süreciyle ilgili fezlekeler hakkında da açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Fezlekelerle 17 Aralık ve 25 Aralık süreci Cumhuriyet tarihinin en önemli iki tarihidir; dönüm noktasıdır. Hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna hep birlikte tanık olduk. Benimle ilgili fezlekeler geliyor. Hiç umurumda değil. Özellikle Sayın Cemil Çiçek'ten istirham ediyorum. Benim dokunulmazlığımı hemen kaldırsınlar. Ben dokunulmazlığın arkasına saklanan biri değilim. Yürekleri varsa hemen kaldırsınlar. Bağımsız mahkemelerin önüne çıkmak benim için onurdur, şereftir. En azından ben bazılarının hırsızlığını ispat etme olanağına kavuşmuş olacağım eğer bu yapılırsa" ifadelerini kullandı.

İzmir ile ilgili il özel idareye ait malların belediyeye verilmemesi ile ilgili gelen soru üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"O İzmir'in valisi değil, devletin de valisi değil; AK Parti'nin valisidir. Vali alınan talimatlara göre hareket ediyor. İzmir Valiliğine, İl Genel Meclisi'ne ait olan malların belediyelere devredilmesi lazım ama vermiyor. Niçin? Burada CHP'li belediyeler olduğu için. Böyle bir şey olamaz. Belediye başkanları bu konuda hukuki yollara başvuracaklar, haklarını arayacaklar. Vali arabasında bayrak taşıyor. O bayrağın ne anlama geldiğini o valinin bilmesi lazım. Devredilecek malları Aziz Kocaoğlu kendisi için kullanmayacaktır, İzmirliler için kullanacaktır, İzmirlilere hizmet etmek için kullanacaktır. İzmirlileri sözde cezalandırıyorlar. Ne kadar cezalandırırlarsa cezalandırsınlar İstanbul'dan da Ankara'dan da daha güzel hizmeti belediyelerimiz verecektir. Bundan herkesin, özellikle İzmirlilerin emin olmasını isterim."

MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceklerini de ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli randevu istedi. Cuma günü görüşeceğiz. Kendisi neler paylaşacak merak ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Buharkent ilçesinde 1 Haziran'da yapılacak yerel seçimlerin tekrarı için Aydın'a hareket etti.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.