Yürütme işini iyi biliyor...

İstanbul'un Fethi gerekçesiyle Gemi yürüttüler.
Bu manzarayı İstanbul'da görmek gayet normal ve alıştığımız bir manzara. TV ekranlarında seyretmişliğimiz vardı. Gemiler halatlarda çekilir denize indirilirdi.

İlk defa Erzurum'da Caddede gemi gören ahali şaşkın şaşkın bakıyorlardı.
Belediye başkanı herhalde kendisini hala İstanbul'da Kartal Belediye başkanı sanıyor. Bir türlü Erzurum'da olduğu fikrine alışamıyor. Erzurum'a hem alışamadı hem de yerleşemedi bir türlü. Bir ayağı hala İstanbul'da.



Recep Tayyip Erdoğan isimli, karada yürütülen Gemicik için Armatör kardeşler Bilal ve Berat Kardeşler'in şehrimize hediyesi olduğunu söyleyenler de vardı.

İstanbul'da yürütülen gemilerin serüveni denizde sona ererken, Erzurum'da ki zavallı gemicik kim bilir hangi hangarda, depoda mahsende bir dahaki fetih serüvenini bekleyecek şayet o güne kadar dayanabilirse?

Acaba Erzurum'da İstanbul'un Fethinin kutlandığını daha önce gören var mıdır?
Demek ki ilk defa Erzurum dışından İstanbullu bir Belediye Başkanı'mız oldu, o nedenle İstanbul'un Fethi kutlanıyor. İyi ki, Sinop'tan, Kastamonu'dan Denizli'den bir Başkan atamadılar pardon göndermediler, yoksa Erzurum'da Diyojen, Sarımsak, Horoz gibi simgelerden geçilmezdi.

Caddede Gemi yürüten Başkan, CHP'nin Tır'ının yürümesine bir türlü müsaade etmedi.
Tır'ın lastik tekerleri, yola zarar (!) veriyormuş

Başkan, bu yürütme işlerinde hayli tecrübeli ve başarılı.

Marifetini ve hünerini Kış Festivalinde de göstermişti. WINTER FEST adı altında karsız festivalde aynı Caddede atlı kızak yürütmüştü.

Yürütme işini gözlerden kaçıracak bir düzenekle gizlemesi hayli Ustacaydı.
Karsız, buzsuz asfalt yolda kızak yürütmek, hem de nasıl yürüttüğünü gözlerden saklamak her baba yiğidin işi değildir. Başkan bu yürütme işini de yüzünün AK'ıyla başarmıştı.

Şayet, birilerinden dinlerseniz Cumhuriyet caddesinde gemiler gördüm, ama ortada su yoktu.

Bir de baktım ki yanımdan bir kızak, geçti aynı Noel Baba'nın kızağına benziyordu bir farkla onunkini geyikler çekiyor ve her yer Karla kaplı.

Ama benim gördüğümü ise, zayıf bir at çekiyordu fakat, ortalıkta bir avuç kar yoktu.
Ayrıca yıktırılan Halk Eğitim Merkezinin yerinde, Türkü çığıran, şiir okuyan, ilahi söyleyen insanların sesi geliyordu dese, sizin cevabınız HAYROLA olacaktır!
Haklı olarak, size gördüğü bir RÜYA yı anlatıyor sanırsınız.



Haksızda sayılmazsınız Başkan'ının ismiyle her yerde, Bilbortlarda, pankartlarda, afişlerde yazmıyor mu RÜYA ŞEHİR diye, bu şehirde yaşayanlar uyumaya devam ederseler, böylesi abuk- sabuk daha çok rüya göreceklerdir vesselam,


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • çok doğru 01 Ocak 1970 02:00

    HAKSIZLIK VE ZULÜM KARŞISINDA SUSMAYAN YÜREĞİ VİCDANI KALEMİ HÜR AYDIN İNSAN GÜNÜMÜZDE SİZİN GİBİ İNSANLARA ÇOK İHTİYAÇ VAR .İYİKİ VARSINIZ. KALEMİNE SAĞLIK......... PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.)

  • yalakalara 01 Ocak 1970 02:00

    (ve ka ) ile diğerleri bende sizin sufatınızın rengini merak ediyorum 7 haziran akşamı :))))))))))))

  • ve ka 01 Ocak 1970 02:00

    Sen yerinde saymaya devam et. 8 Haziranda keşke buraya yeni bir resim koysan. Rengini çok merak ediyorum.

  • e.k. 01 Ocak 1970 02:00

    Memlekete deniz getiremediler ama gemi getirdiler. maaşallah

  • Dost 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum halkı beyin kanaması geçirmiş yoğun bakımda.Solunum cihazına bağlı. Şu an duadayız. Cevşen okuyoruz.mevladan ümit kesilmez

  • M. Yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Bence siz belediye başkanını bir kenara bırakında, tam 12 seçim kaybeden ve koltuğunu bırakmayan Behçeli ve defalarca deneyip bir türlü seçilemeyen milletvekili adaylarınızın niye kazanamadığını sorgulayın. Belki faydanız dokunur!

  • kenan şam 01 Ocak 1970 02:00

    karın ağrınız 7 haziranda son bulacak inşallah sayın yazar

  • Hamza Yurtsever 01 Ocak 1970 02:00

    Sizin bu yazdığınız eleştiri tamamen taraflı bir eleştiri olmuş. Bu kutlanan fetih her hangi bir şehrin değil İSTANBUL`UN fethidir. Siz ayetlerde buhari kitaplarda başka şehirlerin feth olunacağı müjdesini göremezsiniz ama istanbulu görebilrsiniz. İSTANBUL Osmanlı gibi bir medeniyetin duyurulduğu yerdir. Şimdi kalkıpda boş eleştiri yapmayın yediğiniz kapa tüküreceğinize birazda o kabı size verene teşekkür edin...

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    üstadım çok şükür erzurum da da sizin gibi bir aydın var yürütenleri görmeniz güzel