Bölge Haber Girişi : 17 Eylül 2010 00:16

Zabıta'dan istatistik çalışması!..

Zabıta'dan istatistik çalışması!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kent sorunu haline gelen dilenciler ve seyyar satıcılarla ilgili istatistik çalışması başlattı.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kent sorunu haline gelen dilenciler ve seyyar satıcılarla ilgili istatistik çalışması başlattı.
Erzurum şehir merkezinde son yıllarda artış gösteren seyyar satıcılar, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Önceki yıllarda zabıta ile seyyar satıcıların sık sık karşı karşıya gelmesi ve istenmeyen olayların yaşanması üzerine zabıta ile seyyar satıcılar mahkemelik olmuştu.

Zabıta Daire Başkanlığı, seyyar satıcıların eğitim seviyesi, yaş durumu, çocuk sayısı gibi sosyo-ekonomik kriterlerden oluşan istatistik çalışması başlattı. Toplanan verilerden elde edilecek bilgiler sonucu, seyyar satıcılar ile ilgili olarak kalıcı politikalar oluşturulacak. Erzurum'da sayıları bine yaklaşan seyyar satıcıların kaçının vergiye tabi olduğu ve kaçının ise korsan olarak bu işi yaptığı da istatistik sonucu tespit edilecek.

Şehir yaşamını ve imajını olumsuz etkileyen dilenciler ile ilgili olarak, Zabıta Daire Başkanlığı'nın istatistik çalışması başlattığı ve duygu sömürüsü yaparak kazanç elde eden bu kişilerin sayı, cinsiyet, yaş ortalaması ve neden bu işi yaptıkları tespit edilerek sorunun çözümü için çareler aranacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.