Zaman kaybı!

 

Peşinen özür diliyorum.

 

Zaman kaybı bir yazı olacak.

 

Daha fazla vaktinizi almamak için ‘vizyon’ projelerinin hepsini yazmadım.

 

Yapılanları zaten biliyorsunuz, ben söz verilip yapılmayanları hatırlatmak istedim.

 

Buyrun lütfen.

 

10 Nisan 2014

“Petrol ve doğalgaz hatlarının geçtiği, enerji koridoru durumundaki Erzurum'da, bir rafineri tesisi ve doğalgaz çevrim santrali kurulması için görüşme yaptım, olumlu cevap aldım.”

 

21 Mayıs 2015

“Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı ile Avrupa’nın cazibe merkezlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Dünyanın ilk tarih duvar müzesinde 111 bin 111 adet taşla yeni bir tarih yazacağız.”

 

28 Temmuz 2015

“Erzurum'un muhtelif yerlerinde bol miktarda kömür var. Benim dönemimde bir ilçemizde Termik Santral kurulacak. 100 milyon ton kömür rezervi bulduk, sondaj çalışmaları devam ediyor."

 

28 Temmuz 2015

“Erzurum'a Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracağız. Erzurum, Türkiye'nin Oyuncak Merkezi ilan edildi. Çocuk oyuncaklarının merkezi artık Erzurum olacak.”

 

07 Ocak 2016

“2016 yılı kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılı olacak. Erzurum’a ‘Hafif Raylı Sistem’i kazandırabilmek için çalışmalarımız var. Tebrizkapı’dan Cumhuriyet Caddesi üzerinden, Üniversite’nin içerisinden, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden, AVM’nin önünden Yenişehir’e kadar bu alanı kapsayan 7,5 veya 8 kilometrelik proje çalışmalarımız şu anda devam ediyor.”

 

04 Ocak 2017

Palandöken'e turistlerin gezmesi için raylı sistem kuracağız. Dağda bu raylı sisteme binerek insanlar tur atacaklar. Bunu yaz ve kış kullanır hale geleceğiz.”

 

30 Ocak 2019

“20 kilometre uzunluğunda hafif raylı sistem projemiz tamam. Sayın Cumhurbaşkanımız da onayladı. Yakında çalışmalara başlıyoruz”

 

30 Ocak 2019

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Erzurum’da hangi binaların kömürle ısıtıldığını tespit edecek. Biz bu binaların bir an önce doğalgaz dönüşüm sistemine geçişlerini sağlayacağız. Bankalarla görüşüyoruz, çok ucuz ve düşük faizli kredilerle bu sorunu bertaraf edeceğiz.”

 

17 Mart 2019

“Kiremitliktepe’ye cami yapacağız”

 

07 Temmuz 2020

“Askeriyeye Taşambarlar karşılığında son derece geniş kapsamlı ve kullanıma elverişli bir depo yaptık. Taşambarları Erzurum’da otantik bir çarşıya dönüştüreceğiz. Bu projeyi hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.”

 

05 Kasım 2020

“Palandöken Sultan sekisi bölgesinde bir su kaynağı belirledik. Ruhsat alabilmek için 400 bin lira gibi bir para yatırdık… Sondaj çalışmaları kısa sürede başlayacak…”

 

2 Haziran 2021

"Haklı davamızı dünyaya anlatmak için Erzurum’da dört bin metrekarelik bir alan üzerine müze ve kütüphane kuracağız. Bu nedenle ya tarihi bir yapıyı müzeye çevireceğiz, ya da yeni bir bina yaptıracağız. Amacımız 1918 öncesi yaşanan mezalimi dünyaya en iyi ve doğru biçimde anlatmak."

 

31 Aralık 2021

“Gürcükapı semtinde Kentsel dönüşüme başlıyoruz. Nisan ayında ilk kazmayı vurup 5 ay içinde projeyi tamamlayacağız.”

 

06 Ocak 2022

“Bu yıl inşallah sondaj vuracağız. Erzurum’da yeni bir hamle başlatacağız. Bu yıl ilkbaharda Nisan Mayıs gibi sondaja başlayacağız. 2 bin 500 -3 bin metre bir iki sondaj vurup o saçık suyu yakaladığımız da debisi de yüksek olursa Allah’ın izniyle görün bakın Erzurum’un kaderini değiştireceğiz.”

 

06 Ocak 2022

“Erzurum’un imkanlarını harekete geçireceğiz. Hafif sanayi dediğimiz tekstil, konfeksiyon, ayakkabı, terlik üretimine ağırlık vereceğiz.” 

 

“Turizmi hareketlendireceğiz…

 

“Hayvancılığı ve gıda üretimini bu şehirde hareketlendireceğiz…”

 

Susmuyor!

 

2014’ten beri ‘cek’, ‘cak’, ‘ceğiz’, ‘cağız’ ekleri dilinden düşmüyor. 

 

Borçlanma sınırını 670 milyon lira aştı.

 

Bankalara olan kredi borcu 1,5 milyarı buldu.

 

Şehrimin bir yıllık faiz gideri 400 milyonu aştı.

 

Kalktı, “Ben ekonomistim” dedi.

 

Herkesi güldürdü.

 

Yazının başında boşuna özür dileyip, zaman kaybı bir yazı olacak demedim!

 

Hayatınızdan 10 dakika aldığım için ben tekrar özür dilemesini bilirim.

 

Peki, 8 yıldır cek cakları bitmeyen Sayın Mehmet Sekmen, gerçekleştiremediği vaatlerinden sonra arkasına bakmadan gideceği benim şehrimden özür diler mi?

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadasss 13 Şubat 2022 16:25

    Onur kardeşim burda herhangi gerçekler yazsan ne olur insanlar çek.cak ..inanırlar herseyden önce şu mübarek şehrimize yazık yinede sen bildiğin doğrular yaz...

  • yaşamak çok zor 13 Şubat 2022 15:56

    Değerli onur bey ve onu yazılarını okuyanlar ve yorumda bulunanlar sizden bir şey istiyorum siyasi fikirler beni ilgilendirmiyor fakat bir Erzurumlu Dadaşın Çanakkale savaşlarındaki kahramanlığını anlatan sözcü gazetesi yazarı Ugur Dundarim kazım karabekir paşa yazısını okumanızı tavsiye ediyorum .Şehidlerin kanı ile süslenmiş vatan toprakları için çok çalışmamız lazım.

  • Dadaş 13 Şubat 2022 05:38

    Erzurum halkı hep kandırıldı her taraf virane yaptı erzurum halkının kale etrafı açılmasına değil ıs sahasına ihtiyacı var uç beş mutahıt işyapsın diye erzurum heba edildi başkan mehmet sekmenı bir erzurum lu olarak erzurum da istemiyorum ve yine sözüm deyim mehmet sekmenın ne belediye başkanı nede millet vekili olarak erzurum da istemiyorum gıttıyı gün ben çok mutlu olacam ve erzurum bunu haketmedı her taraf virane insanlar ve esnaf mutsuz bu nedenle sayın sekmenı istemiyorum inşallah bir an önce bırakır

  • Mahmut lokmacı 12 Şubat 2022 20:59

    Onur bey o kadar yazın ki bugün adaylığını koysa bizim milletimiz gider yine ona oy verir. O yüzden iyi ki de gitmişim bu memleketten. Memleket yabancıların elinde kaldı ha hoş gerçi bizim millete de müstahakdır

  • Adem 12 Şubat 2022 19:23

    Halkın çoğunluğu Sekmeni istemediği halde Cumhurbaşkanı tarafından tekrar aday gösterildi ve seçildi özetle Erzurum un koskoca bir 5 yılı daha böylece heba edilmiş oldu gerçekten sahipsiz bir memleket canım Erzurum.

  • Koylu 12 Şubat 2022 17:57

    Kimileri geldi iki anahtar dağıttı, kimileri deniz getirdi,kimileri cenneti vaad etti. Kimileri hizli treni getirdi Kimileri köylünun ekinini ekmeden biçmeden kaldirdi kimileride asliyok yaylasinda 1500 koyun besledi .kimileri bu vaatlere inandi kimileri de inanmadi görmedi sagir olmadi. EN GUZELiDE Haksizlik karsisinda susmadi.. .

  • Dadş dadaş 12 Şubat 2022 11:11

    Hiç durmaran bildiklerini inandıklarını yaz. Zaten şu memlekette eleştiren tek gazeteci değil tek insan sensin.

  • Sosyolog 12 Şubat 2022 07:10

    En çok da bu raylı sistem işine bozuluyorum, bu raylı sistemin görsellerini broşür olarak dağıtıyorlardı, Erzurumluyu raylı sistem diye uzun zaman kandırdılar, raylı sistem yok, yeni stadyum desen zinhar olmaaaaz, Erzurum'u pandemide bir tane özel hastaneye mahkum ettiler. Artık sözün bittiği yerdeyiz.

  • Celal polatlı 11 Şubat 2022 19:23

    Onur bey kardeşim lütfen destek verin bize icraları nezaman ödeyecekler ödememek için belediye avukatları icraya itiraz ediyorlar gün kazanmak için sesımızı duyurun Allah aşkına duyurun sekmen bitirdi bizi

  • HASAN BULDAN 11 Şubat 2022 17:03

    MİLLETE İYİ OLUYOR BEŞİNDE KOŞAN MENFAATÇİLER YÜSÜNDEN BUNLAR OLUYOR BEN HAKKIMI SEKMENE HELAL ETMİYORUM ŞİMDİ KIZANLAR ÇIKAR ÇÜNKÜ YALAKA ÇOK

  • s.t.vefa 11 Şubat 2022 16:01

    helal olsun yürekli yazı.teşekkürler.

  • Erzurum sanayi ustası 11 Şubat 2022 13:21

    Onur bey sağolun Allah razı olsun senden kardeşim sekmen erzurum esnafına olan borcunu erzurum mütaitlerine olan borcunu icralarını nezaman ödemeyı planlıyor ocağımızı söndürdü 3 yıldır alamıyoruz iş yaptırdı vermedı icraya verdım yine alamıyorum çok mağdurum dükkanımı kapattım bunun yüzünden çoçuk çocuğum mağdur Allah sorsun haram zıkkım olsun