Erzurum Haber Girişi : 22 Aralık 2011 10:56

Zehra bebek Erzurumlu oldu

Zehra bebek Erzurumlu oldu
Van`da yaşanan iki büyük depremin ardından Erzurum`a gelen Esma ve Bedrettin Kılıç, çiftinin kız bebekleri dünyaya geldi.
Erzurum Ajans-Van`da yaşanan iki büyük depremin ardından Erzurum`a gelen Esma ve Bedrettin Kılıç, çiftinin kız bebekleri dünyaya geldi. "Zehra" ismi konulan bebek, Aziziye ilçesi Nüfus Müdürlüğü`nde kayıt altına alınarak kimliğinde Erzurumlu oldu.

Van`daki deprem afetinin ardından Erzurum`a gelen 154 aile, Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü binalarında barınmaya başladı. Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi Müdürlüğü Depremzede Sosyal Yardım ve Destek Koordinatörlüğü bünyesinde bütün ihtiyaçları karşılanan Vanlı ailelerden Esma ve Bedrettin Kılıç`ın yeni bebekleri dünyaya geldi. "Zehra" ismi konulan bebeğin, Aziziye İlçe Nüfus Müdürlüğünde nüfus kaydı yapıldı. Nüfusa doğum yeri Erzurum olarak kaydedilen "Zehra" bebek, ailesinin
deyimiyle Erzurumlu oldu.

Van`daki deprem anını halen psikolojik olarak üzerlerinden atamadıklarını ifade eden anne Esma Kılıç, "İki depremi yaşadık. Van`da kalmakta zorluk çektiğimiz için Erzurum`a geldik. Burada imkanlarımız iyi. Deprem bizi Van`dan kopardı. Bebeğimiz burada dünyaya geldi. Nüfusa da Erzurum olarak kaydettirdik" dedi.

Çocuklarını alarak Van`dan Erzurum`a geldiklerini ifade eden dede Abdulkerim Ölmez ise, "Van`da çadırda gece soğukta kalamaz hale geldik. İkinci depremin ardından 3 gün sonra Erzurum`a geldik. Ben imamım Van`da. Şu an izinli olarak buradayım. Torunum dünyaya geldi. Erzurumlu oldu" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.