İlçeler Haber Girişi : 29 Mart 2012 12:10

Zimmetten 5 yıl 5 ay hapis

Zimmetten 5 yıl 5 ay hapis
Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, Erzurum Hınıs Cumhuriyet Savcısı Serdar Nayır’ı, jandarmanın emanete konulmak üzere verdiği 12 bin liralık altını aldığı için “Nitelikli zimmet” ve “Evrakta sahtecilik” suçlarından 5 yıl 5
Erzurum Ajans-Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, Erzurum Hınıs Cumhuriyet Savcısı Serdar Nayır’ı, jandarmanın emanete konulmak üzere verdiği 12 bin liralık altını aldığı için “Nitelikli zimmet” ve “Evrakta sahtecilik” suçlarından 5 yıl 5 ay hapse mahkûm etti.
S
avcı Nayır, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) hakkındaki soruşturma nedeniyle açığa alınmıştı. Jandarma 2 yıl önce Hınıs’ta bir aramada suç unsuru olarak 12 bin liralık Cumhuriyet altınına el koydu. Jandarma, el konulan altınları Savcı Nayır’a emanete konulmak üzere tutanakla teslim etti. Zabıt katibinin, “Savcının cebinden sesler geliyor” ihbarı ve şikâyet üzerine savcı hakkında altınları zimmetine geçirdiği iddiasıyla dava açıldı. Birinci sınıf hâkim statüsündeki Nayır, ilk derece mahkemesi olarak Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nde yargılandı. (kaynak Hürriyet)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.