Bölge Haber Girişi : 22 Aralık 2010 16:15

2011 Meşalesi Antalya'da!..

2011 Meşalesi Antalya'da!..
7 Ocak 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın meşalesini ateşleyecek.

Erzurum Ajans-7 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum ’da düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın meşalesini ateşleyecek ‘Universiade Ateşi’ ülke gezisine devam ediyor. İstanbul Taksim Meydanı’ndan başlayan ve ardından İzmir’deki sporcuların coşkuyla taşıdığı ‘Universiade Ateşi’nin son durağı Antalya oldu.

ANTALYALI SPORCULARIN MEŞALE COŞKUSU

Dünyanın yaz turizm merkezlerinden biri olan Antalya, kış turizminin yeni yıldızı Erzurum’da düzenlenecek kış oyunlarının ateşiyle ısındı. Avea sponsorluğunda Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan meşale koşusu geniş bir katılımcı kitlesiyle gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde tamamlanan koşu sonrası meşale, belediye önünde hazırlanan özel platforma yerleştirildi. Koşuya Antalyalı sporcuların yanı sıra, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meral Gültekin ile Antalya’da yaşayan Erzurumlular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BALCIOĞLU: SPORDAKİ ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ ARTIYOR

Meşale koşusu için düzenlenen törende bir konuşma yapan Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Erzurum’da kış oyunları için yapılan tesislerle Türkiye’nin dünya sporunda söz sahibi ülke konumuna geldiğini söyledi. Balcıoğlu, “Ülkemizin doğusunda bulunan güzel kentimiz Erzurum’da düzenlenecek kış oyunlarının meşalesine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesislerimiz ülkemizin tanıtımına çok büyük katkılarda bulunacak. Ve yine bu tesislerle ülkemiz kış sporlarında söz sahibi ülkeler arasına katılacak” dedi.

GÜLTEKİN: DAHA BÜYÜK ORGANİZASYONLARA HAZIRIZ

Vali Yardımcısı Balcıoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meral Gültekin ise, Türkiye’nin büyük organizasyonları kolaylıkla yapabildiğini tüm dünyaya ispatladığını söyledi. Gültekin, "Son dönemde ülkemiz, çok büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptı. Bu organizasyonları alnının akıyla tamamlayan ülkemiz, bu konudaki rüştünü tüm dünyaya ispatladı. Şimdi Erzurum’da yine büyük bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Bugün büyük bir gururla taşıdığımız ‘Universiade Ateşi’yle başlayacak kış oyunlarının tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.