Bölge Haber Girişi : 16 Aralık 2009 01:03

BEAH'da 1 milyon kişi muayene edildi!..

BEAH'da 1 milyon kişi muayene edildi!..
Bir yıl önce hizmete giren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) 35 bin cerrahi operasyon yapıldığı bildirildi. 610 yataklı hastanede 30 bin kişi yatarak tedavi gördü. Bir yılda yaklaşık bir milyon kişi muayene edildi.

Onur SAĞSÖZ’ün haberi-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı 9 Kasım 2008 günü yapılan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kendi alanında bir rekora imza attı. Bölgede 9 ile hizmet veren 610 yataklı hastanede bir yıl içinde yaklaşık bir milyon kişiye muayene hizmeti verildi. Yaklaşık 35 bin cerrahi işlemin gerçekleştirildiği hastanede 30 bin kişi de yatarak tedavi gördü. Kunduracı göğsü hastalığı olarak bilinen Nuss operasyonlarının bile ilk kez yapıldığı BEAH'ta 118 açık kalp ameliyatı da başarıyla gerçekleştirildi. 144 hekim ve 212 hemşireyle hizmet verdiklerini söyleyen BEAH Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, günde ortalama 3500-4000 poliklinik yapıldığını bildirdi.

24 SAAT UZMAN NÖBETÇİ BULUNUYOR

 

Doğu'nun en donanımlı hastanesi olduklarını anımsatan Başhekim Doç. Dr. Erdoğan, "610 yatak ile bölge insanına çok kaliteli bir hizmet veriyoruz. Binlerce ameliyat ve poliklinik hizmetimizle bölgenin açığını kapatma gayretindeyiz. Doğu'nun en büyük hastanesi olduğumuz için bazı ilkleri de insanımıza yaşattık. Bölgede ilk kez Nuss operasyonunu BEAH'ta yaptık. Ayrıca hastanemizde doğuda tek olan çocuk alerji uzmanımız var. Bunun yanında çocuk nefrolojisi, erişkin hematoloğu ve romatolog uzmanımızla insanlarımıza hizmet veriyoruz. Hastanede birçok branşta 24 saat uzman nöbetçi bulundurabiliyoruz. Bu da bölge halkı için çok önemli. Ayrıca Yanık Merkezi ünitemiz çok ciddi çalışmalar yapıyor. Etkin tedavi yöntemleri sayesinde birçok hasta büyükşehirlere gitmek zorunda kalmıyor. Tüm bunlarla birlikte üzerinde hassasiyetle durduğumuz yoğun bakım ünitelerimiz bölgede çok önemli bir hizmet veriyor. 31'i aktif 45 yoğun bakım yatağımız var. İnsan yaşamı için büyük önem taşıyan bu ünitemizi en iyi şekilde kullanıyoruz. Ayrıca hava ambulansımız görev yaptığı süre içinde tam 210 hayat kurtardı" dedi.

ERZURUM BÖLGENiN SAĞLIK MERKEZİ

 

BEAH çevresinin tam bir 'sağlık kampusü' olacağını anımsatan Başhekim Doç. Dr. Erdoğan  Fazlı Erdoğan, psikyatri, fizik tedavi, onkoloji, kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin en geç 2011 yılına kadar faaliyete geçmesini beklediklerini söyledi. Erzurum'un bölgedeki konumu itibariyle sağlık merkezi olduğuna dikkat çeken Başhekim Doç. Dr. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bölgedeki kanser hastalarının tedavisinin Erzurum'da yapılabilmesi için bir Onkoloji hastanesine kesinlikle ihtiyaç var. Bölge insanı Erzurum'a akın ediyor ve bölgenin de ihtiyaçları belli. Bu anlamda Kadın Doğum hastanesinin de büyütülmesi şart. Şimdiye kadar çok kaliteli hizmet veren Kadın Doğum Hastanesi artık yetmiyor, ihtiyacı karşılamıyor. Fizik tedavi ve çocuk hastalıkları da bölgenin ihtiyaç duyduğu hastanelerin başında geliyor. Sanıyorum en geç 2011 yılına kadar tüm bu birimler BEAH çevresinde oluşturulacak ve birbirleriyle ortak şekilde bölge insanına hizmet verecekler."

İŞTE RAKAMLARLA ERZURUM BEAH


Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına 2005 yılında başlanan ve 128 bin
802 metre karesi kapalı alan olmak üzere toplam 150 bin 46 metrekare alan üzerine kurulan BEAH Doğu'nun en büyük sağlık merkezi. Yapım aşamasında yaklaşık dört bin işçinin görev aldığı bina 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bina kolonlarına yerleştirilmiş 386 deprem izolatörü vasıtasıyla deprem bölgesi konumundaki Erzurum'da, olası bir depremde, depremin yıkıcı etkisinin minimum seviyeye indirilmesi planlandı. Bu bakımdan, Erzurum BEAH, Türkiye'de yapım sırasında kolon temeline izolatör konulan ilk hastane binası olmasının yanında, dünyada da deprem izolatörü büyüklüğü bakımından en büyük 3'üncü hastane binası olma özelliğini taşımakta. Bu izolatörler sayesinde olası bir deprem anında sürdürülen cerrahi müdahalelerin kesintiye uğraması engellenmektedir.

167 metre boyunda ve 134 metre eninde tek parça bina olmasıyla da Türkiye'de, tek parça olarak yapılan en büyük bina özelliğini taşıyan hastanenin göze çarpan bir başka özelliği ise; bu büyük inşaatın herhangi bir can kaybı yaşanmadan bitirilmiş olmasıdır.

HASTA YAKINLARI UNUTULMADI

 

Hasta ve hasta yakınlarının her türlü konfor ve güvenini ön planda tutan hastanede; pastane, kafeterya, kantin, market, kuaför, banka şubeleri, ATM'ler, gibi yine hasta ve hasta yakınlarına hizmet sunacak olan sosyal tesislerde bulunmaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının müşterek çalışmaları sonucu oluşturulan "Hastane Okulu Projesi" kapsamında, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmekte olan çocuk hastalar için de yataklı çocuk servisinde hastane okulu hizmet vermektedir. 2 öğretmen tarafından yürütülen uygulama sayesinde hastalıkları nedeniyle eğitim ve öğretimlerine ara vermek zorunda kalan çocukların, derslerinden geri kalmamaları sağlanmaktadır.

Tıbbi hizmet ve diğer hizmet alımlarının ihale usulüyle yapıldığı hastane de 14 adet genel, 1 adet acil, 5 adet günübirlik yanık cerrahi ameliyathanesi olmak üzere, toplam 21 adet ameliyathane yer almaktadır. Bu özelliğiyle de Sağlık Bakanlığı'nın bölgede cerrahi müdahalelerde yaşanan birçok sıkıntıya çözüm amaçlı olarak sunduğu yatırımların en büyüğü olma vasfını taşımaktadır. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.