Bölge Haber Girişi : 15 Aralık 2009 16:41

Vali Öztürk'ten Palandöken ziyareti!..

Vali Öztürk'ten Palandöken ziyareti!..
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, 2011 Üniversite Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerin birçoğunun kendi ilçelerinde yer aldığını belirterek, "Palandöken ilçesi günde 32 bin kişinin kayak yapabileceği, uluslararası yarışmalar ve kış oyunlarının düzen
Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer'i ziyaret ederek, ilçenin kuruluş ve kurumsallaşma süreci hakkında bilgi aldı. İlçelerinde 151 bin 938 kişinin ikamet ettiğini ve nüfusun yüzde 99'unun şehir merkezinde yaşadığını belirten Kaymakam Esmer, ilçedeki sağlık ve eğitim kuruluşları ile devam eden projeleri anlattı.

 

İlçelerinde kış turizmine hizmet veren 4 otel bulunduğunu kaydeden Kaymakam Esmer, 2011 Kış Oyunları kapsamında inşa edilen tesislerin birçoğunun ilçelerinde yer aldığını vurguladı. Kaymakam Esmer, "Palandöken Kış Sporları Merkezi; Erzurum Boğazı, Gez Yaylası, Konaklı Alt Bölgeleri üzerinde günde toplam 32 bin kişinin kayak yapabileceği, uluslararası yarışmalar ve kış oyunlarının düzenlenebileceği, 6 bin kişinin doğrudan istihdam edileceği bir turizm merkezidir. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yapılacağı tesislerin çoğunluğu ilçemizde inşa edilmektedir. Bu kapsamda ilçemizde 5 adet buz hokeyi-pateni ve curling salonu, Palandöken Konaklı, Kandilli bölgelerine kar yapma sistemleri, alp disiplini ve snowboard yarışmalarının tamamının yapılabileceği yeni pistler ve liftler, Konaklı'da 8 yeni ve modern lift, Kiremitliktepe'de 5 adet atlama kulesi ve bin 500 öğrenci kapasiteli modern öğrenci yurdu inşa edilirken, mevcut yurtların da dizaynı yapılmaktadır." diye konuştu.

 

Palandöken Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bu yıl 4 bin 200 başvuru olduğunu dile getiren Esmer, sosyal yardım incelemesi sonucu 3 bin 200 kişiye ayni ve nakdi yardım yapıldığını açıkladı. Kaymakam Şenol Esmer ayrıca Vali Öztürk'ten ilçelerinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Halk Kütüphanesi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Posta İşletme Merkez Müdürlüğü kurulması, hükümet konağı ve spor salonu olmayan okullara spor salonu yapılması gibi bazı teleplerde bulundu.

 

Hizmetin esas olduğunu ve vatandaşın ayağına götürmek gerektiğinin altını çizen Vali Öztürk de, sokakta çalışan ve suça itilmiş çocuklara yönelik rehabilitasyon çalışması yapılmasını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.