Medya Haber Girişi : 11 Kasım 2017 14:15

İngiliz gazetede olay Türkiye yazısı

İngiliz gazetede olay Türkiye yazısı
İngiliz The Economist dergisi, bu haftaki sayısında İranlı turistlerin son dönemde Van'a gösterdikleri ilgiyi kaleme aldı.
Erzurumajans-"Neden İranlılar, çalkantılı Türkiye'de tatil yapıyor?".haber başlığıyla yayınlanan yazıda, "Bir dizi terör saldırısı, başarısız darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetinin devam eden kovuşturmaları nedeniyle Türk turizminin zor günlerden geçtiği" belirtildi.

Özellikle Batılıların Türkiye'den uzak durduğunu söyleyen dergi, İstanbul ve Akdeniz kıyılarındaki birçok otelin tutunabilmek için fiyatlarında büyük indirime gikttiklerine dikkat çekti.

"RAHATLAMAK İÇİN GELİYORLAR"

Economist, İranlı turistlerin Van'a olan ilgisinin nedenlerini ise  şöyle sıralıyor; 

"Bazıları, turistik yerler için geliyor. Bunlara kentin kıyısındaki büyük göl, göldeki bir adaya inşa edilmiş 1100 yıllık bir Ermeni kilisesi ve bölgenin beyaz kürklü, garip göz renkli kedileri de dahil. Bazıları da alışveriş merkezlerini seviyor ve bavullarını İran'dakinden çok daha ucuza alabildikleri pantolonlar ve polo gömleklerle dolduruyor. Ancak, çoğu biraz rahatlamak için geliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Baran şimşek 01 Ocak 1970 02:00

    Lan ingiliz medyası,,, aklınızı başınıza alın...size ne lan bizim ülkemize gelen turistten