Erzurum Haber Girişi : 11 Kasım 2017 12:15

Erzurumlu şehit anasının üzüntüsü...

Erzurumlu şehit anasının üzüntüsü...
Erzurum'da yaşayan şehit annesi Sevim Solak, oğlunun kan parasıyla aldığı İmar İskân konutlarındaki dairesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.
Erzurumajans-Erzurum'da yaşayan şehit annesi Sevim Solak, oğlunun kan parasıyla aldığı İmar İskân konutlarındaki dairesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Mağduriyetinin giderilmesini isteyen Solak, "O evle oğlumun hatırasını yaşatıyordum, kan parasını geri istiyorum" dedi.

Erzurumlu Sevim Solak'ın oğlu Mikail Solak 22 yaşındayken 1989 yılında askerliğini yaptığı Şırnak Silopi'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. O yıllarda devletin kendisine verdiği kan parasıyla İmar İskân konutlarından 120 metrekarelik bir daire alan Sevim Solak, New City projesiyle Karadayı mağdurları kervanına katıldı. Evini kaybettiği günden bu yana bir diğer oğlunun yanına yerleşen Solak, sayıları bini aşan mağdurlar gibi hukuk mücadelesi başlattı. Kan parasıyla aldığı evde oğlunun hatıralarıyla yaşadığını anlatan Solak, "Büyüttüğüm, beslediğim oğlumu, can parçamı askere gönderdim. Bu vatana kurban verdim. Onun kan parasıyla aldığım evde yavrumdan kalan eşyalarla, hatırasıyla yaşıyordum. Ama evimden oldum. Başvurmadık kapı kalmadı. CİMER'e, BİMER'e her yere yazdım ama kimse benim mağduriyetimi gidermedi. Sürekli Büyükşehir Belediyesi'ni işaret ettiler. Oraya da defalarca gittim ama hiçbir sonuç alamadım. Beni TOKİ'ye yönlendiriyorlar, ben şehit anasıyım benim bu hakkım zaten var. İnşaat firması olsun, belediye olsun hepsine karşı hukuk mücadelesi başlattım. Ancak henüz hiçbir sonuç çıkmadı. Benim tek derdim oğlumun kan parası. O para bana oğlumdan yadigârdı. O ev onun kanıyla alınmıştı. Kimseye hakkımı helal etmiyorum" dedi. 

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.