Bölge Haber Girişi : 29 Haziran 2010 02:00

İspanya formunda Erzurum rüzgarı!..

İspanya formunda Erzurum rüzgarı!..
FISU Başkanı George Killian, 2011 Universiade ev sahipliği yapacak olan Erzurumun çok güzel bir şehir olduğunu ve bu şehri herkesin görmesi gerektiğini belirtti.

Erzurum Ajans-10. FISU Forum’u 21-27 Haziran tarihleri arasında İspanya’nın Vigo kentinde düzenlendi. FISU Forum’da Erzurum 2011 sonrasında Universiade ev sahipliği yapacak ülkeler, oyunlar öncesi Erzurum’da yapılacak uluslararası konferans hakkında sunumlar yaptı. FISU Başkanı George Killian, Türkiye’nin Uluslararası Organizasyonlardaki başarılarını anlatarak, İzmir ve Erzurum’a övgüler yağdırdı.

Killian, 2011 Universiade ev sahipliği yapacak olan Erzurum’un çok güzel bir şehir olduğunu ve bu şehri herkesin görmesi gerektiğini belirtti. Üniversite Sporlarında Eğitim ve Çevre Bilinci, Universite Sporları ve Akademik Kimlik, Bayanlarda Liderlik ve Universite Sporları konularının tartışıldığı Forum’a Türkiye adına Erzurum 2011Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Fatih Akçay ve Prof. Dr. Zekeriya Aktürk katıldı. Türkiye’nin sunumunu Atatürk Üniversite’sinden Prof.Dr.Zekeriya Aktürk yaptı.

Aktürk sunumunda FISU üyelerine Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın mesajını iletti. Daha sonra 2011 Erzurum Universiade ve yapılacak konferans hakkında bilgi verdi.

 2011 ERZURUM’U DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIYACAK

5 kıtadan 71 ülke ve 280 katılımcının bir araya geldiği forum sonrası FISU Başkanı George Killian, Erzururm 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Genel Koordinatörlük Medya Dış İlişkiler Sorumlusu Zeynep Gedikkaya ile bir araya geldiği yemekte Türkiye ve Erzurum’a övgüler yağdırdı. Killian, Türkiye’nin uluslararası spor organizasyonlarındaki başarılarını anlatarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu organizasyonlar için sağladığı desteğe teşekkür etti.

2005 İzmir Universiade’nin oldukca başarılı bir organizasyon olduğunu tekrarlayan FISU Başkanı Killian, Erzurum 2011 Universiade içinde hazırlıkların sorunsuz şekilde devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Killian, Erzurum’un çok güzel bir şehir olduğunu ve bu şehri herkesin görmesi gerektiğini belirterek, ‘’Erzurum 2011 Universiade organizasyonuyla dünyada tanınan bir şehir olacak. FISU olarak 2011 Erzurum Universiade’nin çok başarılı bir organizasyon olacağından hiçbir şüphemiz yok. Çünkü bu konuda profesyonel bir ekip görev yapıyor. Türkiye’nin bu anlamda ciddi tecrübeleri var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan organizasyonla yakından ilgileniyor ve her türlü desteği sağlıyor. Onun için 2011 Erzurum Universiade çok başarılı ve dünyada ses getiren bir organizasyon olacak.’’ diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.