Bölge Haber Girişi : 29 Haziran 2010 00:02

Türkiyenin el sanatları Kütahya fuarında!..

Türkiyenin el sanatları Kütahya fuarında!..
Bu yıl 36. sı düzenlenecek olan Kütahya El Sanatları ve Ticaret Genel Fuarı hakkında açıklamalarda bulunun Belediye Başkanı Mustafa İça, "Fuarı amacına uygun bir

Erzurum Ajans-Bu yıl 36. sı düzenlenecek olan Kütahya El Sanatları ve Ticaret Genel Fuarı hakkında açıklamalarda bulunun Belediye Başkanı Mustafa İça, "Fuarı amacına uygun bir noktaya getirmek en büyük gayretlerimiz arasında. Bu heyecanımızda bizlere ortak olan gerek firmalarımıza, gerek organizasyonu yapan yerel firmamız Frig Fuarcılık Şirketi'nin yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederiz" dedi


Fuarın bu yıl 9 Temmuz günü açılacağını belirten Başkan İça, "Fuarda bu yıl birbirinden değişik ve ilgi çekici stantlar yer alacak. Kütahya El Sanatları Fuarı adına yakışır bir organizasyonla değerli ziyaretçilerine kapılarını açacak.Fuarda yer alacak stantların bazıları el işi bakırlar, Türk işi nakışlar, Gümüş süs eşyaları, telkari, Eskişehir Lüle taşı, kütahya çinileri, cezaevi el sanatları reyonu,cam üfleme, çarıkçı, Kırşehir taşı takılar, el sanatlarından çeşitlemeler, karakteristik kilim motifleriyle desenlendirilmiş dekoratif panolar, eski Türk işlemelerinden uygulamalar, tahta üzerine sedef el kakması eşyalar. Bodrum'da camdan yapılmış çeşitli takılar. Bakır üstüne desenli emaylar, Kırşehir taşından kolyeler, kahverengi, sarı, yeşil, gri, bej doğal renkli Kırşehir taşı örnekler. Tipik desenleriyle çeşitli çorap ve eldivenler, elde örülen sepetler,Hitit müzesinden kopyalar. Kahramanmaraş bölgesinin karakteristik altın simli sarma işi çanta ve gözlük kabı, Erzurum oltu taşı,sürmene bıçakları, Güzel Sanatlar Derneği, Isparta gül ürünleri, Osmanlı sabunları ve Akhisar doğal ürünlerinin yer alacak" diye konuştu.


Gelişen Kütahya Fuarı'na destek olmak amacıyla Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komistesi Üyeleri (Mobilya, Ev Tekstili, Dekorasyon ağırlıklı ) 2. Salon B holde yerini aldı. Yaklaşık 20 katılımcıya yer tahsisi yapıldığı bildirildi.
Kütahya ekonomisini canlanması için Kütahyalı iş dünyası ve esnafının yararlanmasına öncelik verildiği kaydedildi.
Kütahya Fuarı bu yıl yine sıfır kilometre 2010 model otomobilleri ziyaretçilerle buluşturu yor. 2. Salon A hol oto salonu olarak tahsis edildiği belirtildi.
Doğuş otomotiv Wolkswagen markası ile Kütahya Fuarı'nda yerini aldğı ifade edildi. Ayrıca Eskişehir, Uşak, Balıkesir illerindeki çeşitli oto markaları Kütahya Fuarı'na davet edildiği vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.