Bölge Haber Girişi : 13 Mayıs 2010 00:12

Rusya ile Türkiye arasında dönüm noktası!..

Rusya ile Türkiye arasında dönüm noktası!..
İşadamları, Türkiye ve Rusya arasında yeni işbirliği anlaşmalarının imzalanması ve iki ülke arasındaki vizenin kalkmasını tarihi bir adım olarak görüyor.

Erzurum Ajans-İşadamları, Türkiye ve Rusya arasında yeni işbirliği anlaşmalarının imzalanması ve iki ülke arasındaki vizenin kalkmasını tarihi bir adım olarak görüyor. Vizenin kalkmasıyla yatırımcının önünün açılacağına inanan işadamları, bölge ekonomisinin de ciddi şekilde canlanacağını ifade ediyorlar.
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, iki ülke arasında vizenin kaldırılmasının tarihi bir adım olduğunu söyledi.
“Bu bir dönüm noktasıdır” diyen Eren, iki ülke arasındaki ticaret hacim ve karşılıklı yatırımın hızlanacağına inandığını kaydetti. Ticarette güvenin çok önemli olduğunu hatırlatan Eren, vizenin kalkmasıyla bu güvenin tesisinde önemli bir adım atılacağını ifade etti.
Eren, Rusya’nın gerek coğrafi konumu ve gerekse pazar büyüklüğü açısından Türkiye’nin en önemli ihracat pazarlarından birisi olduğunu belirterek, “Özellikle enerji, petrol ve müteahhitlik alanlarında önemli projelere imza atan, dış ticaret hacmi her geçen yıl genişleyen iki ülke ilişkilerinin daha da üst noktalara çıkmasını arzu ediyoruz. Hiç şüphesiz vize probleminin çözülmesiyle dış ticarette büyük bir sıçrama yaşanacaktır” şeklinde konuştu.
Daha önce vize almadaki zorluğa da dikkat çeken Hikmet Eren, “Vizenin kalkmasıyla işadamlarının ve yatırımcıların gidiş- gelişleri çok rahat olacak. Bunun sonucunda da ticari ilişkiler daha da artacaktır. Ayrıca Rusya’dan gelen turist sayısında da ciddi artış yaşanacağına inanmaktayım” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.