Türkiye Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Şok iddia: Almanya Türkiye'yi dinledi

Şok iddia: Almanya Türkiye'yi dinledi
Alman basınında yer alan bir haberde, Alman dış istihbarat teşkilatının (BND) yıllardır NATO partneri Türkiye'yi dinlediği iddia edildi.
Erzurumajans-Almanrn "Der Spiegel" dergisinin haberine göre, Alman hükümetinin 2009'da rnhazırladığı güncel görev profilinde, Türkiye'nin açıklığa kavuşturulacakrn resmi bir hedef olarak yer aldığı belirtildi. Alman hükümetinin, 4 rnyılda bir BND'nin ağırlıklı hedeflerini belirlediği ifade edilirken, rnraporda güncel profilin Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) casusluk faaliyetlerinden dolayı yenilenmediği kaydedildi.

KERRY VE CLINTON DA DİNLENDİ


Haberdern BND'nin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de uydu telefonuyla yaptığırn en az bir görüşmesinin dinlediği kaydedildi. Görüşmenin, BND'nin rnOrtadoğu üzerindeki dinleme ağına takıldığı belirtilen haberde ayrıca, rnbir yıl önce ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un eski BM rnGenel Sekreteri Kofi Annan ile yaptığı bir telefon görüşmesinin rndinlendiği öne sürüldü.

D
er Spiegel'in haberinde Alman rnistihbarat makamlarının, söz konusu kişilerin doğrudan hedef rnalınmadığını, tesadüfi şekilde dinlemeye takıldıklarını ifade ettikleri rnbelirtildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.