Bölge Haber Girişi : 13 Mayıs 2010 06:31

Ve İstanbul'a yeni Vali atandı!..

Ve İstanbul'a yeni Vali atandı!..
İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan Valiler Kararnamesi Bakanlar Kurulu'nda imzalandıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunuldu.
Erzurum Ajans-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valisi Muammer Güler, yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atanırken, yerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu getirildi. Siirt Valiliği’nden 2007’de Diyarbakır’a atanan Mutlu, yerel yöneticilerle yakın diyalog kurmuştu. İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan Valiler Kararnamesi Bakanlar Kurulu’nca imzalandıktan sonra önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunuldu. Gül’ün kararnameyi imzalayarak bugün yayımlanması için Resmi Gazete'ye göndermesi bekleniyor.
 
ANKARA TARTIŞMALI

Ankara Valisi Kemal Önal’ın durumu ise netlik kazanmadı. İddiaya göre Önal, merkeze çekildi, yerine de Antalya Valisi Alaaddin Yüksel atandı. Antalya Valiliği’ne Muğla Valisi Ahmet Altıparmak’ın, Muğla Valiliği’ne Karaman Valisi Fatih Şahin’in, Kocaeli Valiliği’ne Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca’nın, Düzce Valiliği’ne İller İdaresi Genel Müdürü Vasif Şahin’in, Şırnak Valiliği’ne Tarım Bakanlığı Stratejik Daire Başkanı Vahdettin Özkan’ın, Karaman Valiliği’ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Kahraman’ın, Ağrı Valiliği’ne Şırnak Valisi Ali Yerlikaya’nın, Burdur Valiliği’ne İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Tapsız’ın, Karabük Valiliği’ne Ezelettin Küçük’ün atandığı bildirildi.

YENİ GÖREVİNİ BAŞBAKAN SÖYLEDİ

2003’ten bu yana İstanbul Valiliği görevini yürüten Muammer Güler, yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atandı. Daha önce İstanbul dan emekli olmak istediğini açıklayan Güler’e yeni görevini, Başbakan Tayyip Erdoğan bizzat bildirdi. Güler, “Devletimiz bizi bu göreve uygun görmüş, biz de layıkıyla yapacağız. Devlet nereyi emrederse orda görev yaparız. İstanbul’da Nevzat Ayaz’dan bu yana en uzun görev yapan valiyim” dedi. Ankara’ya yabancı olmadığını, 1954’ten bu yana başkentte çok uzun yıllar geçirdiğini anlatan Güler, “İlk, ortaokul, lise ve üniversiteyi Ankara’da okudum. 1982-1992 arasında Ankara’da görev yaptım. Gerçek Başkentlilerin deyimiyle ‘Angaralı’ olarak Ankara'ya dönüyorum” dedi.

IĞDIR'A GİDİP DÖNECEK

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın yaş haddinden emekli olması, “Valilik hüllesi” ile aşıldı. Emniyet müdürlerinin emeklilik yaşının 60 olması nedeniyle Hüseyin Çapkın’ın yaş haddinden emekliliğine bir yıl kalmıştı. Çapkın’ın, İstanbul’da görev süresini uzatmak için formül bulundu. Buna göre Çapkın, kararname ile Iğdır Valiliği’ne atanacak, bir hafta sonra yeniden İstanbul’daki görevine dönecek. Böylece Çapkın, valilerin emekli yaş haddi olan 65 yaşına kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini vali kadrosu ile yürütebilecek. (Kaynak:Hürriyet)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.