Bölge Haber Girişi : 13 Mayıs 2010 00:12

Rektör Koçak kütük yonttu ve ebru yaptı!..

Rektör Koçak kütük yonttu ve ebru yaptı!..
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen Bahar Şenlikleri devam ediyor.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen Bahar Şenlikleri devam ediyor.10 Mayıs’ta başlayan ve 15 Mayıs’a kadar devam edecek olan şenliklerin bugünkü bölümünde BESYO Spor Tesislerinde, Doğa Sporları, Dağcılık-Kano yarışmaları; Üniversite Spor Salonu’nda, Fakülteler Arası Bayan-Erkek Voleybol Final Maçları; Rektörlük binası arkasındaki alanda Bayan-Erkek Yer Satrancı Final Maçları; Üniversite Stadyumu’nda Edebiyat-İlahiyat, İ.İ.B.F-Veteriner, Ziraat-Eczacılık takımları arasında futbol müsabakaları; Tenis Kortları’nda Bayan-Erkek Tenis Final maçları gerçekleştirildi.
Bahar Şenlikleri’nin Tenis Kortları alanında gerçekleştirilen KKEF ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ilgili bölüm öğrencilerinin yarıştığı Resim-Heykel uygulamalarına katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sait Keleş, bir süre öğrencilerin uygulamalarını izlediler ve öğrencilerle sohbet ettiler.
Rektör Koçak, sanatın insanı dinlendiren bir yönünün olduğuna da dikkati çekerek, “Aslında her insan, kendisine zaman ayırarak, bir sanat veya spor dalıyla, hobi olarak uğraşmalıdır. Günün yorgunluğunu atmanın en iyi yolu TV izlemek değil, resim, müzik, heykel, ebru, çini, voleybol veya futbol gibi, bir etkinlikle uğraşmaktır,” dedi.
Rektör Koçak, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileriyle bir kütüğün yontulmasına katkı sağladı. Koçak, ayrıca Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlileriyle bir de ebru yaptı.
Bahar Şenliği etkinliklerine Edebiyat ve Güzel Sanatlar Fakülteleri Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, KKEF Dekanı Ali Ylıdırım ile öğretim üyeleri de katıldı.
Gün boyu farklı noktalarda folklor gösterileri de yapılan Bahar Şenlikleri’nde bu akşam, TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Cengiz Özkan, Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.Bahar Şenliği, yarın farklı etkinliklerle devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.