Teknoloji Haber Girişi : 17 Ocak 2015 13:45

Android loto size çıkmış olabilir

 Android loto size çıkmış olabilir
Son zamanların popüler platformu Google Play Store üzerinde Android uygulamalar için geliştirilen Nomara Loto isimli ücretsiz uygulama cep telefonu numaranızın özel bir kelime dizilimine karşılık gelip gelmediğini hesaplamaya çalışıyor.
Erzurumajans-Son zamanların popüler platformu Google Play Store üzerinde Android uygulamalar için geliştirilen Nomara Loto isimli ücretsiz uygulama cep telefonu numaranızın özel bir kelime dizilimine karşılık gelip gelmediğini hesaplamaya çalışıyor.

750 BİN ŞANSLI NUMARA VAR

Cep telefonu numarasının son 7 hanesinin dizilimini inceleyerek öncelikle Türkiye, Atatürk, Pizzacı, Emlakçı gibi 7 harfli kelimeleri daha sonrasında ise 6 ve 5 haneli kelimelerin sayılarla kombinasyonlarını hesaplayan program veri tabanında 50 bin ticari değeri yüksek numara içeriyor. Farklı GSM hatları için her numara için yaklaşık 15 olasılık olduğundan yaklaşık 750 bin numara sahibinin telefon numarasına Android loto çıkmış olabilir.

Örneğin telefon numaranızın son 7 hanesi 3652524 ise bu numara telefonda yazarken Emlakçı kelimesine karşılık geliyor, uygulama bu numaranın ticari değerinin yüksek olduğu alarmını size veriyor.

Uygulamada ticari değeri yüksek olarak çıkan numaralar 'Nomara' olarak adlandırılıyor ve eğer bu numaralardan biri size aitse internet üzerinden dilerseniz numaranızı satışa çıkarabileceğiniz uyarısı veriyor.

UYGULAMA FECODER'İN YAPIMCISINDAN


Nomara Loto isimli uygulama geçtiğimiz hafta yayınlanan, kısa sürede en çok indirilen uygulamalar arasında yer alan ve Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in de bazı fotoğraflarının internete sızmasına sebep olan Fecoder isimli Facebook fotoğraf çözme uygulamasının geliştiricisi tarafından geliştirilmiş olarak gözükmekte. Kullanıcıdan izin isteyen uygulamalar yüzünden başı ağrıyan android kullanıcıları düşünülmüş durumda ve uygulama yüklenirken telefondan herhangi bir özel izin istemiyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.