Erzurum Haber Girişi : 19 Ocak 2014 21:57

Bakın dayılar onlara, onlar dayıya nasıl bakıyor...

 Bakın dayılar onlara, onlar dayıya nasıl bakıyor...
Erzurum Ajans'ın görsel yönetmeni Orhan Ardahanlı, bugün çektiği bir kare fotoğrafla Erzurum'u özetledi...
Erzurumajans-Universiade 2011 ile dünyanın onlarca ülkesine açılan Erzurum'da artık kış mevsiminde her sokak ve her mekanda bir turist var.

İşte bugün Erzurum Ajans'ın Görsel Yönetmeni Orhan Ardahanlı'nın objektifine takılan bu Dayı'lar; o yabancıların bize bakışını, bizim de onlara bakışımızı gösteriyor...

Erzurum'un en kadim semti  Gürcükapı'dan  bugün Türkiye'ye yansıyan  bu  fotoğrafı yorumsuz olarak size sunuyoruz...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`un en sevdiğim semti Gürcükapıdır. Çünkü Gürcükapı`nın dar sokakları buram buram Erzurum ve tarih kokar. Evliya Çelebi`nin gümrük müdürlüğü yaptığı semtin adıdır Gürcükapı. Çocukluğumda nasılsa şimdi de aynıdır Habip Baba Türbesi ve civarı. Esnafı da dürüsttür, ahilik yaşar halen. Ama ne kadar acıdır ki şimdiki gençlerimiz Erzurum`da yaşıyor ama Gürcükapı`yı tanımıyor. Cumhuriyet caddesi de güzeldir ama Erzurum Cumhuriyet caddesinden ibaret değildir. Baharat kokulu Gürcükapı Erzurum`un gerçek kokusudur. Yani özetle Gürcükapı Erzurum`un ruhudur. Lütfen sahip çıkalım. Baharatımızı buralardan alalım. Ahiliği yaşatalım. AVMlerde ruhsuz kalmayalım.