Bölge Haber Girişi : 08 Kasım 2012 08:30

Flaş.. Ermenistan uçağı Erzurum'a indirildi

 Flaş.. Ermenistan uçağı Erzurum'a indirildi
Suriye'ye insani yardım malzemesi taşıdığı öne sürülen Ermenistan'a ait kargo uçağı Erzurum'a indirildi.
Erzurum Ajans-Suriye'ye insani yardım malzemesi taşıdığı öne sürülen Ermenistan'a ait kargo uçağı  Erzurum'a indirildi. Askeri malzeme taşıdığı gerekcesiyle saat 06.12'de  Erzurum'a indirilen Ermenistan'a ait Antonov AN 12 tipi kargo uçağında güvenlik birimlerimce arama ve inceleme işlemleri başladı.

Uçakta arama yapmak üzere Gümrük, 9'uncu Kolordu Komutanlığı'ndan mühimmat konusunda uzmanlar, Emniyet Müdürlüğü'nden arama ekipleri ile sağlık görevlileri hazır bulundu. Uçaktaki 9 mürettebattan sadece birinin inmesine izin verildi. Havalimanına gelen Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan konu ile ilgili açıklama yapmadı.

Ermenistan kargo uçağında insani yardım malzemesi olan kutular hava limanındaki x-ray cihazından tek tek geçirilecek. Aramanın öğle saatlerinde tamamlanması bekleniyor.

Erzurum Havalimanı’na 15 Ekim’de de yine Ermenistan Havayolları’na ait kargo uçağı ‘kontrollü iniş’ yaptırılmış ve 5.5 saat süren aramaların ardından, uçakta beyan edildiği gibi ‘insani yardım malzemesi’bulunduğu için uçağın kalkışına izin verilmişti…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.