Medya Haber Girişi : 16 Mayıs 2012 14:30

Palandöken Gazetesi 19 yaşında

 Palandöken Gazetesi 19 yaşında
Erzurum Basını'nın en etkin gazetesi Palandöken 19'uncu yaşını kutluyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Basını'nın en etkin gazetesi Palandöken 19'uncu yaşını kutluyor. Kurulduğu günden itibaren tarafsız yayıncılığı ve etkin haberciliği ile Erzurum Medyası'nın amiral gemisi olan Palandöken, bugün 4 bin 355'nci sayısıyla okurlarıyla buluştu.

İlk kurulduğu yıllarda haftalık olarak yayınlanan son sekiz yıldır ise günlük olarak okuyucularıyla buluşan Palandöken, 19 yılı geride bırakmanın heyecanını yaşıyor. Bugün gazete merkezinde sade bir kutlama düzenleyen Palandöken çalışanlarının hazırladığı pastayı  Gazetenin Yayın Kurulu Üyesi Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan kesti. Palandöken çalışanlarını bu anlamlı günlerinde kutlayanlar arasında Güncel Medya Grup Başkanı Recep Kapucu ile Mega Ofset Yönetim Kurulu Başkanı Murat Resuloğlu'da vardı.

Palandöken Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başyazarı Mehmet Şener, Bugün 19. yaşına basan Palandöken, Erzurum halkının yıllar içinde verdiği o unvanla, 'yazılamayanları yazan gazete' olmayı başardıysa; bunda en güçlü etken, halkın sahiplenmesi, duyarlılığı, gazetenin cesareti ve yöneticilerin tutumlarıdır. 18 yıl boyunca, her defasında ilk gün ki heyecanla karşınıza çıktık, her sayımızda sizlere bu şehre dair fotoğraf çektik. Tabii ki, yorumlarımızda, makalelerimizde itiraz da ettik, yanlışın karşısında safımızı doğrudan yana belirledik. Devletlerin hayatında on yılın yirmi yılın belki çok anlamı yok ama tıpkı insanlar gibi müesseselerin hayatlarında bu süreler çok önemlidir. Palandöken, geride bıraktığı 18 yıla o kadar çok iş sığdırdı ki, geri dönüp baktığımızda o sayfaların her biri, sanki boynumuza halk tarafından asılmış birer altın madalya gibi parlıyor dedi.

Gazetenin Yayın Yönetmeni Orhan Bozkurt ise, Palandöken,  her sabah ilk gün ki heyecanıyla okurlarının karşınıza çıkıyor. Her sayısında, bağımsız ve bağlantısız olarak tarafsız haberler veriyor. Vermeye de devam edecek. Tabii ki, yine yanlışlara itiraz ederek, doğrudan, haktan, evrensel değerlerden yana taraf olarak. Geride kalan 18 yıl içerisinde Palandöken,  bu suskun kentin çığlığı, aydınlık yüzü umut dolu yarınları oldu.  Bu kadim şehrin basın tarihinde artık bir Palandöken gerçeği var. Palandöken'in bu kentin en önemi markası haline getiren başta okurlarımız olarak  gelmiş geçmiş tüm çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sizler olmasaydınız Palandöken olmayacaktı" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.