Bölge Haber Girişi : 20 Ağustos 2010 04:39

17 yıllık DAP yeniden gündemde!..

17 yıllık DAP yeniden gündemde!..
Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından 17 yıl önce hazırlanan Doğu Anadolu Projesi (DAP) dün bir kez daha hatırlandı. 'DAP çalışma toplantısı'nda bilgi alışverişi dışında yine somut bir adım atılmadı.

Erzururm Ajans-Atatürk Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Erol Oral ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) tarafından yaklaşık 17 yıl önce hazırlanan ancak bugüne kadar somut hiçbir adımın atılmadığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile ilgili olarak dün Erzurum’da yine bir toplantı düzenlendi. Karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı toplantı da, bundan öncekilerde olduğu gibi sonuç alınamadan tamamlandı.

Göğüs Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Sebahattin Öztürk, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Vali Yardımcıları Naci Aktaş ve Mehmet Gök, DPT Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, İlçe Kaymakamları ve kamum kurum daire amirleri katıldı.

ÜÇÜNCÜ BÖLGESEL KALKINMA PROJESİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Sebahattin Öztürk, “Uzun süredir bölgemizde konuşulan üzerinde ciddi manada çalışmalar yapılan, üniversitemiz, sivil toplum örgütlerimiz pek çok doküman oluşturduğu en azından fikrinin oluşmasında katkıda bulunulduğu bir çalışma. Ancak bunun hukukilik kazanması son zamanlarda olmuştur. Hükümet nezdinde Türkiye’de bölgesel kalkınma programları içerisinde sayılan üçüncü bölgesel kalkınma programıdır. GAP, KOP ve DAP programlarından bir tanesi olan DAP bölgemizi yakından ilgilendirmektedir. Şüphesiz bugüne kadar DAP çerçevesinde olsun, DPT’nin bütçelendirdiği ve bütçeye koyduğu pek çok yatırım, pek çok çalışma bölgemizde yapılmıştır” dedi.

5 ÜNİVERSİTENİN KATKISI VAR

DPT Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl ise konuşmasında “Bugün buraya biz bir ekiple geldik. DAP’a bakacak olursak Doğu Anadolu Projesi adını verdiğimiz çalışma aslında bu bölgede devşirilmiş bir çalışmadır. Bölgede bulunan 5 üniversitenin katkılarıyla ve çalışmalarıyla 2000 yılında hazırlanmış bir plandır. Doğaldır ki o tarihten bugüne bir çok gelişmeler olmuştur. Ekonomik ve sosyal büyük dönüşümler yaşanmıştır. 2000 yılından bu yana bölgemizde bir çok plan ve proje çalışmaları yapılmıştır. Bu gün burada sizlerin öneri almak, faaliyet ve projeleri değerlendireceğiz” diye konuştu. Toplantıda daha sonra Doğu Anadolu Projesi (DAP) hakkında sunum gösterisi yapılarak bilgi alış verişinde bulunuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.