Ekonomi Haber Girişi : 30 Nisan 2013 13:34

2. OSB'nin imar planı askıda

2. OSB'nin imar planı askıda
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın, 2. OSB'nin imar planlarının Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını ve askıya çıkarıldığını söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın, 2. OSB'nin imar planlarının Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını ve askıya çıkarıldığını söyledi.

Erzurum'da Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin bir an önce tamamlanmasını beklediği, Erzurum-Pasinler karayolunun 5. kilometresindeki Güney Taşsırtı mevkiinde bulunan 216 hektarlık 2. OSB'nin, 2001 yılında tüzel kişiliğine kavuştuğunu ifade eden Saim Özakalın, "Ayrıca, imar planına esas olacak jeolojik ve jeoteknik raporları hazırlatılarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan rapor, 11 Mayıs 2005 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Buna mukabil, 21 Mayıs 2010 tarihinde müteşebbis heyet ve yönetim kurulu oluşturularak, ilk etap da 50 hektarlık alan için 2004-2015 yıllarında kullanılmak üzere 6 milyon 900 bin TL kredilendirilmiştir" dedi.

Vali Sebahattin Öztürk'ün Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu 2. OSB'nin altyapı projelerinin ihalesinin, 12 Ocak 2012 tarihinde yapıldığını hatırlatan Özakalın, bununla birlikte hali hazır haritaların çizildiğini, avam projelerinin hazırlandığını ve akabinde imar ve parselasyon planlarının tamamlanarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderildiğini belirterek, bakanlık tarafından onaylanan imar planının 1 ay süreyle askıya çıkarıldığını söyledi. Askı sürecinin ardından, içme suyu, kullanma suyu, atık su, kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik, yol, telekom, altyapı sistemine ait projeler, arıtma tesisi yolları, haberleşme şebekesi, drenaj işleri ve doğal gaz alt yapı tatbikat projelerinin çizilmesine geçileceğini kaydeden Özakalın, daha sonra çizilen plan ve projelerin uygulamaya konulması için ihale yapılacağını dile getirdi.
Özakalın ETSO Meclisi ve Yönetim Kurulu olarak da, 2. OSB ile ilgili yapılan çalışmaların her adımını yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.