Bölge Haber Girişi : 17 Ocak 2011 16:05

2011 Belgeseli yayında!..

2011 Belgeseli yayında!..
27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum da düzenlenecek olan 2011 Kış Oyunları'nın hazırlık süreci bir belgesel ile ekranlara taşındı. Belgesel NTV Spordayayınlanmaya başladı.

Erzurum Ajans-27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum da düzenlenecek olan 2011 Kış Oyunları’nın hazırlık süreci bir belgesel ile ekranlara taşındı. Belgesel NTV Spordayayınlanmaya başladı.

Türkiye de ilk defa 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (UNIVERSİADE) 27 Ocak -6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum da düzenleniyor. Büyük bir heyecan ile hazırlıkların devam ettiği organizasyonda yaşanılan süreç bir belgesel ile ekranlara taşınıyor.

Belgesel 16 Ocak’tan itibaren NTV Sporda her gün saat 00. 00’da yayınlanmaya başlandı. Yönetmen Can Saraçoğlu ve ekibi 3 aydır süren belgesel çekimlerinde Erzurum’da yaşanılan tüm süreci ekrana taşıyacak. Belgeselde hazırlıkları tamamlanan tesislerden yerel halkın heyecanına, sporcuların yurtiçi ve yurtdışı kamplarına, geleneksel sporlara, tarihi ve kültürel zenginliklerden, oyunların bölge ekonomisine katkılarına kadar her konu ayrıntılarıyla ele alınıyor.

Belgesel çekimlerinde 4 HD kamera, jımmy jıb, stady cam, helikopter kamera gibi yüksek teknolojik ekipmanlar kullanıldı. Spor belgeselleri konusunda tecrübeli 18 kişiden oluşan profesyonel bir ekip yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdü.

Belgeselin hazırlanmasında Proje Koordinatörü Gaye Turgut, Yönetmen Yardımcıları Onur Dinamit, Serhan Başak Görüntü Yönetmeni Hakan Ağseren, Prodüksiyon Amiri Ersin Ermurat, Kameramanlar Yunus Ekinci, Emrah Balcıoğlu, Mustafa Yeşilova, Cem Algür, Nazmi Şekerci, Müzik Bülent Cenkci, Seslendirme Egemen Yavuz ve Kurgu Yönetmeni Yusuf Tetik, zorlu iklim koşullarına aldırmaksızın yoğun bir çaba sergiledi.

Proje Koordinatörü Gaye Turgut, “Sayın Başbakanımızdan Genel Koordinatörlüğümüze herkesin bu büyük heyecanını paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin sporda markalaşması ve spor turizmimizin gelişmesi için doğru ve etkili tanıtım şart. Bizde bu amaçtan yola çıkarak ülkemiz adına kaliteli bir belgesel hazırlamayı hedefledik. İnanıyoruz ve güveniyoruz ki ülkemiz 25. Erzurum UNIVERSİADE Kış Oyunları organizasyonunu da başarıyla tamamlayacak ve olimpiyat yolunda sağlam adımlar atacaktır.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.