Bölge Haber Girişi : 17 Aralık 2009 11:49

2011 maskotu şehir turunda!..

2011 maskotu şehir turunda!..
2011 Üniversite Kış Oyunları'nın maskotu olan çift başlı kartal, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. Vali Öztürk, maskotun isminin Huma Kuşu olabileceğini söyledi.

Erzurum Ajans-2011 Üniversite Kış Oyunları'nın maskotu olan çift başlı kartal, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. Vali Öztürk, maskotun isminin Huma Kuşu olabileceğini söyledi.

 

Kış oyunlarının maskotu Erzurum'a geldi. Maskot, bir gönüllünün giydiği çift başlı kartalı andıran yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki kostümden oluşuyor. Maskot, bugün ilk olarak 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile birlikte Erzurum Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Öztürk, makamına geldiği sırada maskot ile dışarıda karşılaştı. Ardından maskot ile birlikte Valilik makamına geçen Bekir Korkmaz ve beraberindekiler, burada Vali Öztürk'e bilgi verdi.
 
Yaklaşık 8 aydır maskot için isim bulma çalışmaları yapıldığı belirtilirken, Vali Öztürk'e de maskot için düşünülen Huma Kuşu ismi soruldu. İsmi beğenen Vali Öztürk, "Erzurum'a özgü bir gurbet kuşu olabilir. Bence güzel bir isim seçilmiş. Mahalli dayanakları olmalıdır. Huma Kuşu iyidir bence." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.