Bölge Haber Girişi : 09 Aralık 2010 17:17

2011 Universiade için belgesel çekiliyor!..

2011 Universiade için belgesel çekiliyor!..
Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Genel Koordinatörlük adına hazırlanan 12 bölümlük belgesel film yapımının çekimleri başladı. 2 ay sürecek.

Erzurum Ajans-Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Genel Koordinatörlük adına hazırlanan 12 bölümlük belgesel film yapımının çekimleri başladı. 2 ay sürecek belgeselin çekimleri yurtiçi ve yurtdışında devam ediyor. 11 branşın ayrı ayrı sunulacağı belgeselde tüm branşlar izleyiciye farklı bir anlatım diliyle tanıtılacak.

Belgeselde branşlar hakkında detaylı bilgiler verilirken, sporcuların, takımların, antrenörlerin, federasyonların bu süreçte yaşadıkları mücadele ve heyecan ekrana taşınacak. Her branşı izleyiciye anlatmak ve sevdirebilmek amacıyla teknik bilgilendirmeden, antrenmanlara, takım ruhundan, kamplara kadar tüm detaylar görüntüleniyor.

Ayrıca Erzurum’da yaşanılan kentsel değişim, oyunların bölgeye etkileri, toplumun bakış açısı ve yaşanılan süreç inceleniyor. Çekimler Erzurum başta olmak üzere, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Antalya, Samsun, Trabzon ve Artvin de devam edecek. Yurtdışında kampta bulunan takımlarımızda Letonya ve Çek Cumhuriyeti’nde görüntülenecek. Ayrıca tesislerdeki son hazırlıklar ve Erzurum’un tarihi ve kültürel mekanları da belgeselde ayrı ayrı sunuluyor.

TEKNOLOJİNİN TÜM İMKANLARI KULLANILIYOR

Çekimlerde yüksek görüntü kalitesini yakalamak amacıyla Saraçoğlu Prodüksiyon tarafından tüm teknik imkanlar kullanılıyor. Jimmy Jip ve Steady Cam gibi ünitelerin dışında, belgesel çekiminde hava kameraları ve mikro kameralar ile görüntü çekimi gerçekleştiriliyor. HD formatında hazırlanan belgesel tamamlandıktan sonra ulusal ve uluslar arası tüm kanallara dağıtımı gerçekleştirilecek. Ülkenin en büyük spor yatırımının her aşamasına tanık olmanın kendisinde tarif edilemez bir heyecan duygusu oluşturduğunu belirten yönetmen Can Saraçoğlu, ‘’Bir yönetmen olarak Türkiye’nin birçok yerinde birçok spor branşı üzerine çekimlerde bulundum.

Ama ilk defa bu kadar büyük bir heyecana ortak oluyorum. Öncelikle Bekir Korkmaz’ın sergilediği üstün çabalar, tüm koordinatörlükte çalışan sıcakkanlı ekibin dinamizmi ve takımların heyecanları beni çok etkiledi. Bu bir takım oyunu. Federasyonlardan oyunculara seyircilerden inşaatlarda çalışan işçilere kadar birlikte oynanan bir takım oyunu. Tüm amaç oyunların en güzel şekilde tamamlanması. Ben ve ekibimde bu takım oyunu içinde yer almaktan çok mutluyuz. Temel amacımız tüm branşları detayları ile tanıtmak ve sevdirmek. Bu süreçte çekimlerde bizlerden desteğini esirgemeyen tüm yetkililere teşekkür ederim’’ dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.