Erzurum Haber Girişi : 26 Kasım 2013 17:54

2013 Yılı AB uyum ve danışman kurulu 4. toplantısı

2013 Yılı AB uyum ve danışman kurulu 4. toplantısı
Erzurum Valiliği 2013 yılı AB Uyum ve Danışma Kurulu 4. Toplantısı, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Erzurum Valiliği 2013 yılı AB Uyum ve Danışma Kurulu 4. Toplantısı, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Göğüs Hastanesi Toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Avrupa Birliği destekli projelere dikkat çekti.

Toplantı daha sonra Avrupa Birliği Bakanlığında görevli uzman Yunus Yılmaz, Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi ile ilgili ayrıntılı sunum yaparak konuyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Yılmaz, "Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi"; Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında, Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB'ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için valiliklerin AB ile ilgili konularda hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla geliştirilmiştir. Söz konusu proje ile İl AB Daimi Temas Noktaları ve İl Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurullarının etkinliklerinin ve valilik AB birimlerinin teknik ve idari kapasitelerinin artırılması ile valiliklerin AB'ye üyelik sürecimiz konusunda ilde önder kuruluşlar haline gelmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir." dedi. Toplantıya, 20 ilçe kaymakamı, bölge ve il müdürleri katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.