Erzurum Haber Girişi : 13 Haziran 2014 18:07

2014 Lisans yerleştirme sınavı

2014 Lisans yerleştirme sınavı
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak imzasıyla Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde bir yazılı açıklama yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak imzasıyla Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde bir yazılı açıklama yapıldı. 

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Cumhuriyetinin geleceği olan gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendireceği ve gelecekleri bakımından önem taşıyan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Erzurum İlinde 14-15 Haziran tarihilerinde 10:00-12:15 saatleri arasında, 15 Haziran tarihinde 14:30- 16:30 saatleri arasında ve 21-22 Haziran tarihlerinde 10:00-12:15 saatleri arasında 5 oturumda yapılacaktır. Erzurum İlinde 14 Haziran günü yapılacak olan lisans Yerleştirme Sınavı 1. oturumda 10 engelli aday sınava girecek, ayrı binada yapılacak olan sınavda toplam 20 yönetici ve sınav sorumlusu görev alacaktır. 15 Haziran günü yapılacak olan 2. oturumda 7 engelli aday sınava girecek, ayrı binada yapılacak olan sınavda toplam 14 yönetici ve sınav sorumlusu görev alacaktır. 15 Haziran günü yapılacak olan 3. oturumda 1 engelli aday sınava girecek, ayrı binada yapılacak olan sınavda toplam 10 yönetici ve sınav sorumlusu görev alacaktır. 21 Haziran günü yapılacak olan 4. oturumda 4 engelli aday sınava girecek, ayrı binada yapılacak olan sınavda toplam 10 yönetici ve sınav sorumlusu görev alacaktır. 22 Haziran günü yapılacak olan 4. oturumda 13 engelli aday sınava girecek, ayrı binada yapılacak olan sınavda toplam 22 yönetici ve sınav sorumlusu görev alacaktır. Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) sakin, güvenli bir ortamda yapılması ve gençlerimizin hedefledikleri sonuçları almalarına esas olmak üzere;1 - 14-15 Haziran tarihilerinde 10:00-12:15 saatleri arasında, 15 Haziran tarihinde 14:30-16:30 saatleri arasında ve 21-22 Haziran tarihlerinde 10:00-12:15 saatleri arasında; Otoların klakson çalmaları, Her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, Düğün, asker uğurlama vs. konvoyları oluşturmaları, Bina, hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılması, Erzurum İli mülki hudutları dâhilinde yasaklanmıştır. 2- Sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günleri hiçbir vasıta park ettirilmeyecektir. 3- 14-15 Haziran ve 21-22 Haziran tarihleri arasında sınav yapılacak tüm okullar ve çevrelerinde emniyet-tertip ve tedbirleri polis ve jandarma tarafından önceden planlanacaktır. 4- Belediye Başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergâhlar levhalarla belirlenecek ve toplu taşıma seferleri aksaksızca sürdürülecektir. 5- Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili meslek odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirler alınacaktır. 6- Kredi ve Yurtlar Kurumu, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacaktır. Her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın öğrencilerimize sakin bir sınav ortamı sağlanması bakımından hassasiyet göstermelerini ve gerekli tedbirlerin alınmasını önemle rica ederim."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.