Eğitim Haber Girişi : 24 Kasım 2011 18:45

24 Kasım öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım öğretmenler günü kutlandı
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle “Öğretmenler Günü” kutlandı.
Erzurum Ajans-Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle “Öğretmenler Günü” kutlandı.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, KKEF’nde öğretmen adaylarının doğru tercihlerde bulunmaları ve karar verirken temel insani değerleri göz önüne almaları gerektiği bilincini kazanmalarını hedeflediklerini belirterek, “İyi öğretmen yetiştirmek için planlı bir şekilde ve çok çalışmak mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz” dedi.

Günümüz eğitim sisteminde üzerinde durulan değer kavramı ile sadece ahlaki, dini ve toplumsal alanların kastedilmediğini ifade eden Yıldırım, “Ekonomik, bilimsel, sanatsal, siyasal ve estetik değer alanları da kast edilir” diye konuştu.
“Bütün bu değer alanlarıyla donatılmış nesillerin yetiştirilebilmesi, toplumsal bir mutabakatla ve bütün kurumların aynı ciddiyetle soruna yaklaşması ile ve bu değer alanları dikkate alınarak yetiştirilmiş öğretmenlerin varlığıyla mümkün olabilir” diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Geleceğimiz biz eğitimcilerin yetiştireceği insan tipiyle şekillenmektedir. Tesirleri bu kadar geniş olan öğretmenleri yetiştirebilmek eğitim davamızın esasını teşkil etmektedir. Bunun için geleneksel birikimlerimizi, çağdaş anlayışlar ve metotlarla, harmanlayabileceğimiz oranda var olacak, yeni bilgiler ürettikçe, geleceğe hükmedeceğiz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise, konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin en anlamlı ve ölümsüz bir meslek olduğunu söyledi.
İnsanlığı yüce gayelere ulaştıranların öğretmenler olduğunu vurgulayan Bilge, öğretmenlerin, topluma öncülük etmeye devam edebilmeleri için, çok iyi yetiştirilmeleri gerektiğini ifade etti.

TOPLUMUN EĞİTİMDEN BEKLEDİKLERİNİ YERİNE GETİRENLER ÖĞRETMENLERDİR

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında, insanoğlunun var olduğu günden beri eğitimin var olduğunu anlattı.
Bugünün öğrencilerinin yarının öğretmenleri, doktorları, mühendisleri, mimarları, hukukçuları olacağını hatırlatan Koçak, “Toplumun eğitimden beklediklerini yerine getirenler öğretmenlerdir” dedi
“Öğretmenlerin yetişmesini sağlayan ise okullar, üniversitelerdir” diyen Koçak, milletlerin sahip oldukları kazanımların koruması ve ileri taşımasının ise “irfan” ordusuyla gerçekleştiğini söyledi.

Türk kültürün ‘oku!’ emri ile başladığını ve ‘Sana bir harf öğretenin kölesi ol!’ sözüyle devam ettiğini belirten Koçak, gelişmiş ülkelerde kalkınmışlığın temelinde eğitimin olduğunu sözlerine ekledi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de konuşmasına Van depreminde hayatlarını kaybeden 74 öğretmeni anarak başladı.

“Öğretmenlik toplumumuzun çok önemli bir kısmını ilgilendiriyor. 700 bin öğretmene sahibiz” diyen Vali Öztürk, Üniversite öğrencileri hariç, 15 milyon öğrencinin yetiştirilmesinde öğretmenlerin öncü bir role sahip olduklarını anlattı.
Daha sonra öğretmenler adına Atatürk Lisesi İngilizce Öğretmeni Yağmur Karakelle ile emekli öğretmenler adına Hüsnü Kutlu Ulaş birer konuşma yaptılar.
Öğrencilerin şiirler okuduğu, KKEF Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan korunun türküler okuduğu etkinlikte emekli öğretmenlere teşekkür belgesi verilirken Satranç Türkiye Yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ise birer altın hediye edildi.
E
tkinlik Erzurum`da yeni göreve başlayan öğretmenlerin yemin etmesi ile sona erdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.