Spor Haber Girişi : 27 Şubat 2016 12:34

'Buzun sultanları' İspanya yolcusu

'Buzun sultanları' İspanya yolcusu
Türkiye Kadınlar Buz Hokeyi Milli Takımı İspanya'da düzenlenecek olan şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlanıyor.
Erzurumajans-Türkiye Kadınlar Buz Hokeyi Milli Takımı İspanya'da düzenlenecek olan şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlanıyor. 

Daha önce Ankara'da yapılması planlanan şampiyonanın Türkiye'den alınıp İspanya'ya verilmesi  üzerine 'Bize her yer Türkiye' diyen Kadın Buz Hokeyi Milli Takımı sporcuları İspanya'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Buz Hokeyi Kadın Milli Takım Başantrenörü Çağrı Karabulut, "Çok iyi bir hazırlık kampı geçirdik. İspanya'ya ümitli gidiyoruz" dedi.

HEDEF BAŞARI

Almanya kampı ve orada yaptıkları hazırlık maçından sonra Türkiye'ye geldiklerini söyleyen Buz Hokeyi Kadın Milli Takım Başantrenörü Çağrı Karabulut, Erzurum'daki 3 binlik buz hokeyi salonunda 5 günlük kampı da tamamladıklarını söyledi. Hafta sonu Dünya Şampiyonası 2'nci grup B müsabakalarına katılmak üzere İspanya'ya gideceklerini vurgulayan Karabulut, şöyle konuştu:

"Kadın buz hokeyi Türkiyede yaklaşık 10 yıldır var. Gayet iyi bir ivme kazandı. Geçen sene Hong Kong'da yapılan Dünya Şampiyonası 3'ncü grubunda şampiyon olarak bir üst gruba çıktık. Şu anda da bir üst grupta mücadele edeceğiz. Bu şampiyona bildiğiniz gibi Ankara'da yapılacaktı. Maalesef İspanyaya alındı. Şimdi İspanya için hazırlıklarımız bitti. Son anterenmanımız yaptık. Hafta sonu İspanya'ya uçacağız. Şampiyonada Türkiye ile birlikte İspanya, Meksika, Yeni Zelanda, Avustralya ve İzlanda bulunuyor. İnşallah turnuvadan güzel sonuçlarla döneceğiz. Zor bir grup. Buz hokeyinde söz sahibi ülkeler var. Tarihimizde ikinci kez bu grupta mücadele edeceğiz. Eğer bu grupta maç kazanarak kalmayı başarabilir ve madalya kazanabilirsek ülkemiz için çok büyük bir başarı olacak."

SPORCULAR: BİZE HER YER TÜRKİYE

Kadın Buz Hokeyi A Milli Takım Kaptanı Refika Yılmaz, İspanya için yoğun bir kamp programı geçirdiklerini belirtti. Yılmaz, şöyle dedi:

"İddiamız büyük. Geçen yıl namağlup şampiyon olduk ve rakiplerimizi büyük bir farkla yendik bu da bu klasmanda bence favori takımlardan biri olduğumuzun göstergesi. Aslında bu şampiyona Ankara'da yapılacaktı. Ancak bazı nedenlerden dolayı İspanya'ya alındı. Hiç önemli değil. Bize her yer Türkiye. Ülkemizi en işi şekilde temsil edip geleceğiz." 

İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİSİ

Toplam 24 kişilik Milli Takımdaki 6 Erzurumlu sporcudan biri olan Semanur Güven bu spora başlayalı 3 yıl olduğunu ve ilk kez milli takım formasını giydiğini belirtti. Kedisini beden eğitimi öğretmeninin keşfettiğini ve İmam Hatip Lisesi öğrencisi olduğunu vurgulayan Güven, "Milli takımda ilk sezonum. Ailem olumlu baktı ve beni sürekli buza gitmem için yönlendirdi. Ben İmam Hatip Lisesinde okuyorum. Türbanlı olduğum için bir çok eleştiri aldım. Ama hepsini kulak arkası ettim. Şu an milli takımdayım. 'Başaramazsın' falan dediler.  Çok da başarılıyım" diye konuştu.

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.