Erzurum Haber Girişi : 19 Kasım 2013 01:00

50 Bin abonenin 5 bini icraya verildi

50 Bin abonenin 5 bini icraya verildi
ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin icralık olan 50 bin borçlu elektrik abonesinin 5 bini Erzurum İcra Mahkemelerine verildi.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, özelleştirme sonrası borcu bulunan  50 bin abonesinin 5 binini icraya verdi. ARAS Elektrik Dağıtım ve Aras Perakende Satış'ın hisse devir teslim töreni geçtiğimiz Eylül ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Erzurum'da gerçekleştirilmişti.

50 BİN ABONE BORÇLU, 5 BİNİ İCRADA

Palandöken Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre, Erzurum'da şu anda ARAS Elektrik Dağıtım Şirketi'ne borcu bulunan 50 bin abone bulunuyor. Şirket, bu abonelerden 5 bininin dosyası, Erzurum İcra Müdürlüklerinde işleme konuldu. Alacağı bulunan kurum, aboneler hakkında icra takibi başlattı.

VATARDAŞ, "BORÇLU ABONELERE SAHİP ÇIKILSIN"

Elektrik borcu yüzünden icralık olan Erzurumlu esnaf ve konut sahibi vatandaşlar ise,"Kurum Yetkililerden abone borçlarımızın bir an önce taksitlendirilmesini istiyoruz. " dediler.

MİLLETVEKİLİ AKSAK, "TAKSİTLENDİRİLMESİ GEREKİR"

Konuyla ilgili Palandöken'in sorularını cevaplandıran Erzurum Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, "Şirketin vatandaşlarımızı mağdur etmeden alacakların taksitlendirme yoluna gidilmesi gerekir. Şirketin alacaklarını topluca tahsil etmesi ister istemez insanımızın mağduriyetine yol açar. Borçlu vatandaşlarımız ile söz konusu şirketin  karşılıklı anlaşma sağlayarak tahsil yoluna gidilmesi gerekir" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hakan ALTUN 01 Ocak 1970 02:00

    Gerçekten acıyorum Erzurumuma seçtiğimiz millet vekilleri uyuyonuz herhalde gerçi her birim uyuyor Erzurumumumda .buna acil çözüm bulamazlarsa ne kadar aciz olduklarını bir kez daha göstermiş olacaklar.

  • Necla Alaçatı 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMAJANS,,, iyi ki varsın, iyi ki erzurum` DA YAYINDASINIZ, SİZ DE BU HİZMETİ VERMESENİZ ERZURUM`UN SESİ KİM OLACAK....

  • Oktay Özmen 01 Ocak 1970 02:00

    erzurum adına gerçekten bu haberi kamuoyuna taşıyan dürüst , ilkeli gazeteci ERZURUM`UN GURURU SN CEM BAKIRCI BEYEFENDİ, ERZURUM`UN ŞEFFAF HABER SİTESİ ERZURUMAJANS`I KUTLUYORUM. (İNŞALLAH SAYIN VEKİLLER İLGİLENİR)

  • Gurbetteki Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Az kaldı..... ERZEROM olduğunuzda elektrik parası ödemezsiniz... :)

  • veysel inanç 01 Ocak 1970 02:00

    yazık, erzurumluya sahap çıkın sayın vekiller.....önümüz seçim....erzurumajans sağolun duyarlılığınızdan ötürü minnettarız.....