Erzurum Haber Girişi : 04 Ocak 2024 09:58

70 ton ağırlığındaki Gürcistan uçağı parçalandı

70 ton ağırlığındaki Gürcistan uçağı parçalandı
2011 yılında Van'da yaşanan deprem sonrası yardım getiren ve Erzurum Havalimanı'nda kaza kırıma uğrayan Gürcistan uçağı, 12 yıl sonra Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından ihaleyle satıldı.

Erzurumlu Tayfun Alagaş, 1,8 milyon liraya aldıkları uçağı kent merkezinde kafe restoran olarak kullanmayı planladıklarını söyledi.


Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından çadır getirilen Gürcistan uçağına, Kırgızistan uçağının kanadı çarptı. Kokpitinde büyük hasar oluşan uçak, havalimanının park bölümüne çekildi. Üzeri brandayla örtülen ve o günden bu yana Erzurum Havalimanı'nda bekletilen uçak DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. 

 

 

Hurdaya ayrılan uçağın 22 Şubat 2022'de yapılan satış ihalesine 30'a yakın şirket katılırken, ihale 1,8 milyon lira bedelle Erzurumlu iş insanı Tayfun Alagaş'a kaldı.  

 

 

70 TON AĞIRLIĞINDAKİ UÇAK PARÇALANDI

 

İş insanı Tayfun Alagaş, kafe ve restorana dönüştürmek amacıyla satın aldığı uçağı Erzurum Havalimanı pistinden çıkarmak için 5 ayrı parçaya böldürdü. TIR'la havalimanı dışına çıkarıllan uçak için Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat eden Tayfun Alagaş, "Kafe restoran yapma projemiz için 50x40 ve 70 ton ağırlığında olan uçağı satın aldık. Taşımak için havalimanında önce uçağı 5 ayrı parçaya böldük. Şimdi belediyenin bize göstereceği uygun bir yerde projemizi gerçekleştireceğiz" dedi. İHA - TIKLA İZLE

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.