Bölge Haber Girişi : 03 Aralık 2009 01:22

9 çocuklu aileler valiyi kızdırdı!..

9 çocuklu aileler valiyi kızdırdı!..
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, incelemelerde bulunmak için gittiği Tekman İlçesi'nde her ailenin ortalama 9 çocuğu olduğunu öğrenince sinirlendi.
Tevfik AKAN'ın haberi-Sorunlarını anlatmak için Kaymakam Cahit Karatepe'nin odasında toplanan muhtarlara konuşan Vali Öztürk, “Yazıktır bu çocuklara. Bir yorganın altına 5 çocuk sığdırıyorsunuz. Köy yerinde 3- 4 çocuk neyinize yetmiyor? Bu hayat mı Allah aşkına? Hanımlarınızın ve sizin hayatınız hayat değil” dedi.

Yanında İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan olduğu halde karayolu ile 143 kilometre uzaklıktaki Tekman İlçesi'ne giden Vali Sebahattin Öztürk, Kaymakam Cahit Karatepe tarafından karşılandı. İlköğretim okulu öğrencilerinin çiçek verdiği Vali Öztürk’e, Kaymakam Karatepe brifing verdi. Eğitim sorunları görüşülürken Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Tekman’da her ailenin ortalama 9 çocuğu bulunduğunu, bunun da Türkiye rekoru olduğunu belirtti.

Bunun üzerine Vali Öztürk, toplantıyı izlemek için makamda bulunan köy muhtarlarına hitaben şunları söyledi:
“O çocuğun ne eğitimi, ne sağlığı ne de beslenmesiyle meşgul olabiliyorsunuz. Ayrıca üst başıyla yeterince ilgilenemiyorsunuz. Yarın öbür gün potansiyel olarak hiçbir işten anlamayan, hiçbir işe eli yetmeyen insan yetiştiriyorsunuz. Çok önemli bir durum. Benim iki tane çocuğum var, zaman zaman zorlandığım oluyor. Sizin ne kadar çok varlığınız, ne kadar çok gücünüz var ki bunu göze alabiliyorsunuz. Ben ona hayret ediyorum. Beş kardeştik. Bakıyorum ne zorluklarla büyüdük, yetiştirildik. Bize de zorluk, anne ve babaya da zorluk. Her sene hanım hamile, bu iş değil ki, mutlaka bunu durdurmak lazım. Durdurmaktan kastım şu: 3, 4 tane yapın. Ama 7, 8, 9, ne bu ya? Dünyada çocuk yapmaktan kolay bir şey yok. Maharet, marifet değil.”

Vali Sebahattin Öztürk, köylerde yaşayan ailelerin çocuklarını ilçe merkezindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) göndermeleri konusunda muhtarlardan yardım istedi. Öztürk, “Tekman YİBO’da 600 öğrenci kapasiteli okulun yarısı boş duruyor. Vatandaşlarımız yatılı bölge okullarını tercih etmeli. Birleştirilmiş sınıflardaki eğitim kaliteli değil. Beş on okul kapatsak, o çocuklar buraya gelse sıcak yatak, sıcak yemek ve iyi bir eğitim alsalar kötü mü olur?” diye konuştu. (Hürriyet)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.